5-6 hónapos babátoknak miket adtok tízóraira? Ebédre? Mennyi idő kell elvileg egy étkezés teljes kiváltásához?
Kisfiam 5,5 hónapos. Tízóraira és ebédre kap a tápszeren kívül rendes kaját. Jelenleg ott tartunk, hogy kb 80-90 gramm gyümi (barack, alma, meggy, körte, esetleg néha üveges gyümis kaják), utána még megeszik rend szerint 120 ml tápszert. Ebédre főzit kap már egy ideje (krumpli, répa, cukkini, cékla, meg néha üveges egyéb főziket). Ebből is kb 90-100 grammot fogyaszt el. És utána még megeszi a 120 ml tápszert.
Már másfél hónapja hozzátáplálok. Szerintetek ki kellett volna már váltani ennyi idő alatt az egyik étkezést? Ha igen, melyiket?
És miket adtok/adtatok ilyen idős babátoknak?
Előre is köszi a válaszokat!
Az én fiam nagyon jó étvágyú. Imádja a "rendes" kajákat. Én már 4 és fél hónaposan kiváltottam az ebédjét főzelékkel. Most 5 és fél hónapos és már uzsira gyümölcsöt kap. De ő már eszik husit is, mert nem lakik jól a sima főzitől és a gyerekorvos mondta, hogy rakjak neki bele. Uzsira pedig darált kekszet kap a gyümibe. Vacsira pedig tejpépet.
Amúgy szoktam neki adni paradicsomos krumplit, brokkolit, spenótot, banánt meg ha nem érek rá főzni akkor a kecskemétinek valamilyen üveges kajáját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!