Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ikreknél ti mit csináltok?...

Ikreknél ti mit csináltok? Ikres anyukák válaszát várom

Figyelt kérdés
Ikreim vannak , még kórházba vagyunk pénteken engednek haza minket ! Fogalmam sincs , hogy ha haza megyünk mit fogok csinálni velük ! Már 3 hete itt vagyunk a kórházba ! Zója baba és Milán is jól vannak ! Kíváncsi lennék , hogy milyen a napirend ! Hogyan szopiznak ? Mit csinálnak napközben ? Hogyan indultok sétálni ?

2012. dec. 18. 21:08
 1/6 anonim ***** válasza:
86%

szia! Mikor engednek haza titeket?

Az enyémek nem szopiztak, mert mire szoptathatóvá váltak, már elment a tejem sajnos. Egyszer tudtam leadni tejet a kisebbiknek. Úgyhogy a tejedre nagyon vigyázz, mert a folyamatos tápszerezés, kikeverés, méricskélés, stb. egy átok!!! Én sokáig napi 8x etettem őket, az ugye 16 etetés összesen, az egész napom ezzel telt!!! Mindkettejük etetése, plusz előtte a pelenkázás, meg utána a büfiztetés másfél óra volt, úgyhogy maradt mindig másfél órám sterilizálni, mosni, vasalni, stb!!! Alvás napi 3-4 óra részletekben!!! Szóval a tej megőrzése mellett legfontosabb, hogy keress, találj ill. elfogadj segítséget akitől csak lehet!

Hogy mit csináltak napközben, hát a kisbabák sokáig csak esznek és alszanak. Aztán ha fent vannak, akkor sírnak. Eltelik egy idő, mire úgy vannak fent, hogy nem sírnak.

A séta izgis volt nálunk, mert amikor még ilyen picik voltak, tömbházban laktunk, és mózeskosarakban vittem le őket a harmadikról (lift nélküli ház volt), közben ugye meg kell oldani a nyitást-zárást, plusz a babakocsival való kiállást a tárolóból úgy, hogy ne tedd le a földre a babákat. Istennek hála, már elköltöztünk kertes házba, és a fiúk már nagyok, két évesek. :)

Ne aggódj, az ikresek gyorsan kreatívvá és erőssé válnak. Ha még nem olvastad volna, íme egy könyv, melyben minden választ megtalálsz: Métneki Júlia: Ikrek könyve, második kiadás. Minden jót, jó egészséget nektek!

2012. dec. 18. 21:17
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Majd minden kialakul, ezen ne izgulj!

Nekem nem volt tejem, úgyhogy első pillanattól tápszereztem, illetve kaptunk anyatejet napi egy ivásra elegendőt.

Én pld majdnem egy évig füzetet vezettem az evésekről, a kakiról. Mert annyi minden volt a fejemben és nem akartam elfelejteni, hogy kinek mikor mit és mennyit adtam, illetve, hogy kinek volt kaksija.

Az első időkben leginkább alvás és evés van. A gond nálunk az volt, hogy szinte egyszerre ébredtek, egyszerre kezdtek el bömbölni, de etetni csak egyet tudtam egyszerre. A fiam nagyon gyorsan evett, így pld vele kezdtem, mert hamar végeztünk. A lányom sokszor fél órákat is elcuppogott a tápival, és őrjítő volt addig a fiam üvöltését hallgatni.

Volt olyan, hogy betettem őket a babahordozóba, mindkét kezembe cumisüveg és úgy etettem őket egyszerre, de a végére nagyon megfájdultak a kezeim:-( Így maradt a külön-külön etetés.

Nekünk összesen 6 cumisüvegünk volt. 2-2ben tápszer volt előre elkészítve a hűtőbe, 1-1-ben meg anyatej. Nem frissen csináltam, mert abba bele is bolondultam volna.

Az éjszakák: az első egy hónap volt rossz, de az is csak azért mert mindkettő 1-1 alkalommal felébredt, tehát nekem kétszer kellett éjjel kelnem etetni.

Azóta nagyon ritkán kelnek fel. A lányom szinte soha, a fiam néha átjön éjjel mellém aludni.

Novemberben múltak két évesek. Most kezdem úgy érezni, hogy könnyebb velük, viszont most jön a hiszti korszak...no comment...

2012. dec. 18. 21:41
 3/6 A kérdező kommentje:
Pénteken jövünk haza :-) Tejem az van elég ! Màr 2 hónapja vagyok én kórházba úgy , hogy már mindent elolvastam már ezt is olvastam igaz nem végig de azokat részeket amik érdekeltek azokat igen :-) Jaj ez olyan jó , hogy valaki megérte már ezt ! Mi vettünk pihenőszéket meg ilyen(stokke ) babahintát amibe újszülött kortol beletehetők ( gracokos ) ! Mondjuk attól kevèsbé félel amikor otthon vagyunk , családi házba lakunk :-) A Nagykanizsa mellett , így olyan 5-6percre ! Jobban félek a sétáktól , hogyan fogom majd a babakocsikba beletenni őket hogyan kell felöltöztetnem őket ?! Mivel Zoja es Milán is 2 kg felett voltak így csak azért kelett bennt maradnunk , mivel pont 3 héttel előbb érkeztek ! Aztán azért , de lehetem velük ilyn baba-mama szobába ! Napközbe velem vannak éjszakára ha kérem elviszik őket ! Amit észrevetem ,hogy Milán sokkal nyugodtabb mint Zoja (vele tobb gondom lesz
2012. dec. 18. 21:50
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha már 3 hete velük vagy, akkor valamennyire már ismered őket. Nekem 35+5 hétre születtek a fiúk, ők is elég nagyok voltak, 2 és 2,5 kg-jukkal. 5 naposan már roomingban voltam velük, éjjel is velem voltak, 11 naposan jöttünk haza. Nekem van egy lánykám is, ő akkor 21 hós volt, mikor az ikrek születtek. Így hozzá is kellett alkalmazkodni.

Nekem is volt tejem elég az elején, akkor ha itthon volt valaki, egyszerre szopiztak, de ha egyedül voltam a gyerekekkel, akkor külön, mert a nagylány miatt úgy kellett csinálni, hogy azonnal ugorhassak.

1 hónapos koruktól kellett a tápis pótlás, akkor ha egyszerre éheztek meg, bár amúgy is egyszerre szerettem etetni őket, úgy csináltam, hogy az egyik szopizott, a másikat beletettem pihenőszékbe mellém, és tartottam neki a cumisüveget. Így sok időt nyertem, bár a kezem nagyon elfáradt sokszor. :-)

Napirendet a kislányhoz igazítottuk, a fiúk korán feküdtek, olyan fél7-7 fele már aludtak, hogy legyen csak a kislányra is idő. Sajnos a fiúk nagyon rossz alvók, még most is, de akkoriban fejenként 6-8 alkalommal is keltek, szopival nyugodtak meg, 17 hós korukig szopiztak.

Most 2 év 4 hósak, már 3 éjszakát átaludtak életük során egyszerre mindketten :-), de még most is ébrednek és kell egy ölelés, vagy csak megfogják a kezem, kisebbik kéri hogy feküdjek mellé néha.

Séta nem lett volna gond, kertes házban falun lakunk, de a kislány miatt csak segítséggel ment leginkább eleinte, hugom szokott jönni, mert akkoriban munkanélküli volt, ráért.

Nyáron szuper elkészülni, sétálni, stb, de télen az öltöztetés egy......mire a 3 gyereken minden ruha fent van, ha egyedül indulok velük, én tuti megizzadok. Időre már jó kört futok velük ilyen téren, csak izzasztó. Ha már belejössz, gyorsan fog menni. :-)

Leleményesek az anyukák, biztosan sok praktikát ki fogsz te is találni, a gyerekeidre és magadra személyre szabva.

2012. dec. 18. 22:30
 5/6 anonim ***** válasza:

Biztosan menni fog és hamarosan kialakul a napirendetek, nekem 3 van, akik nemsokára 2 éves leszek, és megoldottuk. Az első időben 3 óránként ettek, napi 8x. A 3-ból 1-et megszoptattam/ felváltva, a másik 2 cumisüvegből ivott, részben tápszert, részben anyatejet. Kevés tejem volt, így etetések után napi 3-4 alkalommal fejtem is, elektromos fejtőgépet béreltünk. Az 1. hónap volt nagyon nehéz, utána az éjszakai alvások kezdetk kihúzódni, akkor tudtam aludni 3-4 órát egyben. 3 hónapig volt csak tejem, addigra már szinte teljesen elapadt. 4 hónapos koruktól átalusszák az éjszakát, kb. akkor kezdtük a hozzátáplást, utána már valamivel könnyebb lett.

A férjem és az egyik nagyi nagyon sokat segít, még most is. A házimunka szorult háttérbe, arra végképp nem volt sem időm, sem energiám. 2 hetente jön hozzánk egy hölgy takarítani. A sétálást csak úgy lehet megoldani, hogy 2 felnőtt kell hozzá, egyedül nem tudtam sehová eindulni a 3 gyerekkel. 3. emeleten lakunk, a liftbe nem fér bele a babakocsi, viszont nincs tároló a házban.

Napközben az első időkben evésidőn kívül rengeteget aludtak. Én nem nagyon tudtam 2 gyereket egyszerre etetni cumisüveggel, csak egymás után.

2012. dec. 18. 22:36
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek ! Megfogadom a tanácsokat !
2012. dec. 20. 12:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!