Miért van az, hogy a babám 1 hétig rendesen kakil, aztán mintha elvágtak volna valamit, csak segítséggel megy neki?
9 hetes babánál még természetesek ezek a változások.Alakul a kis gyomruk,bélrendszerül és másképpen hasznosítják az anyatejet/tápszert.Írtad,hogy szopizik.Ebben az esetben az sem ritka,hogy 5-6. napra van csak kaki,mert olyan szinten hasznosítják a tápanyagot,hogy nincs ami ürüljön.Ez a jó.Nem hinném,hogy azért kel fel éjszaka,mert nem volt széklete.A pocakfájásra nem gondoltál?Mert bizony az is lehet a ludas.
Egyébként csak egy jó tanács:ha nem muszáj ne teáztasd,felesleges.A tejcsiben benne van a neki szükséges folyadék is.Csak hozzászokik és később problémák lehetnek belőle.
Még annyi,hogy egy ilyen pici babának még javában kialakulóban van a napi ritmusa és ez miatt is felborulhat bármikor az addigi "rendszer".Ez ilyen korban még természetes.Szóval ezzel csak azt akartam mondani,hogy szinte biztos hogy nem a kaka miatt ébred éjszaka.
Én a mai napig szoptatok egyébként.
10 hós kisfiú anyukája
2. vagyok.
Én nem akarok okoskodni,de azért ne borítékold,hogy ennyi idő alatt le is tudtátok a hasfájást.Ez nem így működik.Lehet a szelek is bántják.Én kipróbálnám a Biogaia-t a helyedben.Ez nem gyógyszer,jótékony bél bacikat tartalmaz.Ártani tuti nem ártol vele,max. jobb lesz.És lehet a székletét is rendbe hozza (bár én még mindig kizártnak tartom,hogy emiatt legyen).
De ha tényleg szopizik,akkor hidd el természetes,hogy csak ritkábban kakil.Nálunk volt olyan,hogy a 7. napon produkált.Már én is tiszta idegbe voltam,hogy mi van mááár?Aztán minden oké volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!