Milyen súlyba kell lennie egy két hónapos babának?
Azért ez sok mindentől függ, hogy egy adott babának milyen súlyban kell ennyi idősen lennie.
Függ attól, hogy milyen súllyal született vagy születés után mennyit vesztett a súlyából, akik kis súllyal, azok gyorsabban gyarapodnak, akik nagyobb súllyal azok kevésbé, vannak akik az első fél évben sokat gyarapodnak, azok már 3-4 hónapos korra megduplázzák a születési súlyukat, míg más babák csak fél éves korra. Függ attól, hogy mivel van táplálva, anyatejjel vagy tápszerrel. Attól is, hogy volt-e például születés után sárgaság. Mert azok a babák lustábbak, többet alszanak, így kevesebbet is esznek, nem úgy gyarapodnak.
Más a helyzet egy koraszülött, illetve egy normál időre született babánál is.
Egyébként átlagosan fél éves korig, havi szinten olyan 400 gramm a súlygyarapodás.
2012.10.04 Kisifam
3880gramm és 52 cm
10nap kórház után: 4000gramm
1 hósan: 4880gramm
2hósan: 6000gramm és 60cm-er
De Ő nagy gyerek :)
Én ezt szoktam nézegetni:
E szerint 4 és 5,8 kg között. (számít az is, hogy fiú vagy lány, milyen súllyal született)
Nagyon változó, az enyém 7 kiló volt!!!
Szóval nagyon eltért az átlagostól ami szerintem 4-5 kiló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!