Nektek kellett vinni a babát 6 hetes kontrollra? Ha igen miket vizsgáltak?
Nincs 6 hetes kontrol.
3-4 hetesne van, majd 3-4 hósan van, majd 6 hósan és 1 évesen.
habár én külföldön élek de minap nézegettem egy magyar barátnöm otthoni kiskönyvét és ott is így van.
ha a nödokit gondolod oda nem kell a babát vinni, habár nálunk megkérdezi hogy minden rendben volt-e a 3 hetes vizsgálaton. ezt be is írja a terhes kiskönyv zárásába hogy élö csecsemö.
Nálunk hónapfordulókor kell vinni. 1 hónaposan, 2 hónaposan...
Mérik a súlyát, hosszát, fej- és mellkaskörfogatot, nézik a reflexeket, szemeket, füleket. Feltesznek egy csomó kérdést, meg ha neked is van, te is tudsz kérdezni a dokitól.
Amit te gondolsz az a 3-4 hetesen van és ez a csípö UH ezen nézik hogy van-e csipöficam hogy a csipö a helyén van-e.
ennek nem szabad kimaradnia, mindenképpen kérdezd meg az orvost.
6 hetesen csípőszűrésre kell vinni a picit ortopédiára, a gyermekorvosnak kell rá beutalót adni...ez nagyon fontos!
Emellett a mi dokink ajánlotta, hogy szintén 6 hetes korban vigyük el teljes hasi-csípő-koponya UH-ra. Mi magán dokinál voltunk (Rózsakert Medical Center), de ha kértünk volna, erre is adott volna beutalót valamelyik kórházba...
De ez nem kötelező, a csípőszűrés viszont igen...
Nálunk 6 hetesen csípőszűrés sem volt, csak 3 hónaposan. Szerencsére ott minden rendben volt.
Igazából egy bukás/reflux témájú kérdés kapcsán írta valaki, hogy a 6 hetes kontrollon a hasi UH-n rendben volt a babája. Emiatt merült fel bennem a kiírt kérdés, de már régebben is olvastam itt, hogy sok helyen van 6 hetes kontroll, de nem a csípőszűrésről volt szó akkor sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!