Másfél éves kislányom lassan tér át a reggeli szopiról tehéntejre. Mikor kiváltottátok a reggeli és esti szopikat tejre, cumisüvegre tértetek át?
A reggeli és esti érdekel. eddig nem ivott semmit cumisüvegből, nem cumizik. Nem tudom hogyan csináljam. Reggel most csészéből issza a tejet, de valószínű ha cumisüvegből adnám még visszaaludna. Csak nem tudom, hogy megoldható a gyors tejcsi melegítés. Az az idő alatt úgyis felébred. Nem pontos időben kell reggel, így nem kiszámítható, nem tudom előre melegíteni a tejet mikorra felébred. Ti, hogy csináljátok?
Érdemes még cumisüvegre szoktassam? Az esti lefekvés előtti szopikiváltás miatt gondolkodom főleg ebben a megoldásban.
Szia!
Ha eddig nem cumisüvegezett,én nem szoktatnám már rá.Esetleg csöpögésmentes csőrös poharat próbáljatok,az mégsem cumis,de nem borul a nyakába.Az esti szopit pedig inkább elhagyni érdemes,mint átszoktatni helyette ivásra,mert a fogainak nem tesz túl jót,ha esténként így alszik el,és a későbbiekben az éjszakai pisilés is kevesebb,ha nem iszik közvetlenül alvás előtt.Az esti szopit inkább egy összebújással,meséléssel váltsd ki.(4 gyerekem van,kb 2 éves korukig esti szopival aludtak el.:))
Köszi a válaszokat.
Sajnos korán kel 5-6 óra körül és ha sikerül visszaaltatni akkor még alszik egy órát, másfelet. Van úgy, hogy nem kéri a tejet egyből, visszaalszik, de legtöbbször kéri. a baj, hogy szopi után sem mindig hajlandó visszaaludni sírás nélkül, úgy gondoltuk akkor a reggeli szopi helyett adunk tehéntejet, mert azt amúgy is szereti. No de még ki kell tapasztaljuk, hogy a legelőnyösebb neki, hogy vissza is aludjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!