Gyakorlott anyukák! 10 napos csecsemőm miért sír olyan sokat? (Többi lent)
Sajnos nincs tejem, így tápszert kap, 3 óránként eszik, a szoba hőmérséklete megfelelő, nem fázik, nincs melege.
A köldöke még sokszor vérezget szegénykémnek a sok erőlködéstől. Az öltöztetést se szereti, a pelusozásnál is sokszor elfogy a türelme.
Lázat néztünk, nem lázas.
Ha 2 étkezések között alig alszik vagy egyátalán nem, utána a következő étkezésig általában végig alszik. De ekkora csecsemőnek nem kellene még többet aludnia?
Ha felveszem, 95%-ban megnyugszik, de van, hogy ilyenkor is sírdogál még.
Persze mindenki mondja, hogy ne vegyem fel állandóan, a nyűginél nem is veszem fel, de nem bírom hallgatni, amikor annyira keservesen sír már a nyűgi után.
Ölbebaba nem lehet egész nap.
Mit tehetnék még vele? Úgy sajnálom szegényt. :(
Mind a ketten nagyon türelmesen bánunk vele, nagyon vártuk.
Valaki tudna hasznos tanácsot adni?
Tornáztatom is ilyenkor, de nem hozta ki a pukit.
Próbáltam a kézre tevős módszert a hasfájás miatt, az tetszett neki, egyből megnyugodott.
Akkor valószínű ez lehet...
Egyébként sokszor van, hogy a büfi reked bent és később jön ki.
Mennyi ideig büfiztessem? Negyed óráig minimum tart. Vagy ennyi idő kevés lenne???
Valószínű a pocakja fáj. Meggy mag párnát próbáltátok már?
Vagy rezgő pihenőszék? Próbáld tovább büfiztetni, mi 25-30 percet is büfiztettük, ha úgy volt. Az is jó, ha a karodra fekteted, így könnyebben kijöhet a puki, ill jó a kéz melege a pocaknak. A lányom is nagyon sokat volt így a kezemben, ha fájt a hasa. Ilyenkor még nem lehet őket elkapatni. A lányom rá a bizonyíték. Most már csak akkor van el ölben, ha beteg. Amúgy fél perc, és megy. (14hónapos.)
Szia! 11 napos az én picurom, és vegyesen eszik anyatejet és tápszert, mivel még kevés a tej, legalábbis mindig éhes utána. Ellenben ha megeszi a tápszert, akkor alszik utána. Mennyi tápszert eszik? A pelusozást az enyém csak akkor szereti és tűri, ha tele a bendő vagy legalábbis félig van. Ha üresen állok neki, akkor nagyon-nagyon sír. Így viszont utána büfiztetem és nincs probléma.
Azt még próbáld meg, hogy ha nincs is tejed, akkor is tedd a tápszer után mellre. Lenyugtatja magát és legtöbbször be is alszik. És az is lehet, hogy beindítja a tejedet. Nekem legalábbis a picur indította el a balban.
Ja még valami.
"Ölbebaba nem lehet egész nap. "
Miért nem?
Otthon vagy GYED-en/GYES-en, nem? Mi az, ami miatt nem teheted meg, hogy ölben tartsd? Mert most ez lenne a dolgod anyaként. Csak azt ne mondd kérlek, hogy a házimunka. Az megvár. A babád viszont nem.
:)
Köszönöm szépen a hasznos tanácsokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!