Evés után mennyi idő elteltéével fürdessem meg a 6 hetes babámat? És utána mikor etessem meg, hogy fürdés után ne aludjon be?
Nálunk úgy ment és megy is, hogy fél 6, 6 felé este megetetem, majd játszik még kicsit. Utána fél 8, 8 felé fürdetés és utána szopi, vagy tápszer.
Szerintem nem fürdess korábban, csak lefektetés előtt. Ha utána eteted, akkor az megnyugtatja és azért alszik el. Fürdetés után etesd és fektesd le az éjszakai alvásra!
Nem gondolom bajnak.
Nehéz pontosan rendszert kialakítani. Idő kérdése és a babád segít neked benne. :)
Próbáld meg akkor 5 körül etetni. Plusz, minusz fél óra nem számít. Utána még játszatok. Mikor látod, hogy fárad (az én kislányom olyankor nyűgös lesz) fürdetés és szoptatás, vagy nyugodt körülmények közötti tápszereztetés. Vagyis ráhangolod a lefektetésre.
Hidd el, egyszer még örülni fog, hogy magától "bealszik". Sokak kínlódnak, hogy elérjék azt, hogy a picur magától elaludjon. Én is szerencsés vagyok, mert este csak leteszem és elalszik. Nem ringatok, nem simogatok... :)
Kedves 3-as.
Ilyenkor, ha bealudna a baba, akkor előrébb lehet hozni a fürdetést. Nem muszáj ennyire ragaszkodni az időpontokhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!