Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti utnak indulnátok ilyenkor...

Ti utnak indulnátok ilyenkor a babátokkal?

Figyelt kérdés
8 hónapos a lányunk, hétvégén anyósékhoz megyünk, akik majdnem 40 km-re laknak tőlünk. A párom már pénteken menni akar, csak az a gond, hogy céges év végi összejövetel lesz neki fél 5-kor. Azt mondja nem baj, ha vége lesz akkor megyünk, kb. este 7-kor el tudunk indulni. Csak egy a baj, amit nem akar felfogni, hogy mivel a kicsi napközben nagyon keveset alszik, 6 óra körül már nagyon nyűgös, és amúgy is legkésőbb fél 8-kor megyünk fürödni, vacsi, aztán alvás. Én nem szeretnék ilyenkor már elindulni vele. Mondtam a páromnak menjünk szombat reggel, de hallani sem akar róla. Mit tennétek a helyemben?
2012. dec. 3. 09:11
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Egyébként, ha ott vagyunk ígyis-úgyis borul a napirend, mert körbe kell járni a rokonságot, és akkor már semmi sem úgy van mint itthon. Egyébként most azért kell menni hogy megköszöntsék a páromat mert szülinapja volt, meg a kicsinek névnapja. Mert ők nem tudnának eljönni megköszönteni itt őket!
2012. dec. 3. 09:51
 12/26 anonim ***** válasza:
38%
Te, ha ez ekkora gondot okoz, akkor miért nem maradsz otthon a gyerekkel?
2012. dec. 3. 09:53
 13/26 anonim ***** válasza:
38%
Na látod, csak nem akarsz menni, és kifogásokat kreálsz. Az előbb írtad, hogy otthon is csinál olyat, hogy újra kell altatni....
2012. dec. 3. 10:01
 14/26 A kérdező kommentje:

Nem egyáltalán nem az a baj hogy nem akarok menni, és nem okozna gondot, ha szombat reggel mennénk inkább. Nem értem a páromat sem miért nem mindegy az az egy este már!?

Csak abból van elegem, hogy ha valamelyikünknek születés vagy névnapja van akkor oda kell elmenni, hogy megköszöntsenek minket, mert ők nem jönnek el. De azt már a párom testvéréék is kijelentették, hogy a lányuknak 20-án születésnapja lesz, és az nap lesz megtartva. Nekünk kötelességünk az nap menni, de nekik nem.

2012. dec. 3. 10:01
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

Elnézést, én nem konkrétan a kérdéshez szólok hozzá, csak megütötte a szememet, hogy a lányod naponta 2x25 percet alszik. Az enyém ugyanezt csinálta ilyen idősen, és kb. 9 hónapos volt, amikor átálltunk a napi 1 alvásra. Csodák csodája, egyvégtében durmolt 2-3 órákat! Lehet, hogy nálatok is segítene, egy próbát talán megér.

Elnézést, hogy másról beszéltem.

2012. dec. 3. 10:02
 16/26 anonim ***** válasza:
73%
A jelen esetben szombat reggel indulnék. 8 hós babának még legyen stabil napirendje. Az ettől való eltérés kínlódás neki és nektek is. Ez a program nem halaszthatatlan, mint egy repülő indulás pl.
2012. dec. 3. 10:03
 17/26 anonim ***** válasza:
27%
Öregem ezt a hisztit... én a férjed helyében megőrültem volna már... Komolyan mi az a 40 km alvás fürdé előtt odaértek...az hogy 20 perceket alszik nappal az a te hibát teremts olyan körülményeket neki az alváshoz hogy nyugodtan aludhasson te cseszted el mert ez szoktatás kérdése...
2012. dec. 3. 10:06
 18/26 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, h ezt írom, de az ilyen nem lehet probléma. Én egyedül indulok 2 gyerekkel - ahol a kicsi 3 hónapos - hosszabb útra.

Az, hogy a múltkor előrordult, hogy éjfélig is fönt volt, az nem jelenti feltétlenül azt, hogy mindig ilyen lesz.

Nagyobbik fiam sem túl nagy, csak 2 éves múlt, és nála is volt, hogy csak átrakhattam egyik ágyból a másikba, de volt, hogy megébredt. Ez ilyen, benne van a pakliban. Én is napirendezek, de az, hogy néha felborul elő fog fordulni. A napirend nem szentírás.

Én tuti este mennék!!

Sógórnőm 2 gyerekkel, babakocsival, autósüléssel, csomagokkal repülővel jött haza nemrég. Kolleganőm a negyediken lakik és nem tudja egyedül levinni a gyereket a levegőre, csak ha megjött a férje a munkahelyről, mert egyedül milyen nehéz! Ez a két véglet ugyen de, szerintem csak találékonyság/rugallmasság kérdése.

Viszont egyetértek azzal a hozzászólással, hogy a férjed igenis kelljen a gyerekhez, neki is tudnia kell, hogy miért mondod, de akkor is este indulnék! Így is úgy is máshogy alakul a szombatotok, akkor meg minek vitázni?

2012. dec. 3. 10:25
 19/26 anonim ***** válasza:
7-es hozzászóló vagyok! Legközelebb vedd elejét az ilyen tipusú látogatásoknak Kizártnak tartom, hogy ne tudj összerittyenteni egy ebédet a rokonságnak. Hívd meg őket te! Nálunk olyan nem fordulhat elő, hogy a férjem, és a gyerekem ünnepségét más szervezi le. Én megfőzök, és egyeztetek egy időpontot ami mindenkinek jó! A sógornőmnél előfordul, de róla tudja mindenki, hogy ahogy ők mondják "szegénykém, nem egy talpraesett nő" ! Ő el van könyvelve ügyetlen, béna háziasszonynak! Nem én mondtam, hanem anyósom. Nem lehet-és nem bántásból mondom,kérlek ne sértődj meg, hogy téged is így könyveltek el, hogy nem vagy egy háziasszony tipus?
2012. dec. 3. 10:40
 20/26 anonim ***** válasza:
8. vagyok. Ha máshogy nem lehet megoldani, akkor nyilván az ember kénytelen bevállalni, hogy boruljon a napirend. Ebben az esetben azonban nem erről van szó. Megoldható lenne, hogy a gyerek alvását ne kelljen megzavarni, csak talán apukának is kellene alkalmazkodni. Nem vagyok egy rugalmatlan ember, de ebben az esetben biztos, hogy nem indulnék el, pláne nem egy rossz alvó gyerekkel. Azt sem értem, hogy pár válaszoló miért írt ilyen gúnyos, lenéző hangnemben a Kérdezőnek, miért kezdte el támadni, hogy nem is akar menni, hisztizik, rossz háziasszony stb. Eszméletlen gonoszak tudnak lenni az emberek.
2012. dec. 3. 10:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!