15hetes babát napi 1x szerintetek jó ha elkezdem hozzátáplálni? (anyatejcsibe kis répa, alma, banán)?
Azért ne kezdd el, mert még nagyon-nagyon korai.
A tápszeres babáknak is azért kell elkezdeni korábban a kóstoltatást (nekik se 15 hetesen!), mert a tápszer mindig ugyanolyan ízű, az anyatej pedig mindig más egy kicsit.
Ne tedd tönkre a bélflóráját. Kérlek!
5 hónapos volt a babám, amikor elkezdtem a hozzátáplálást.
Nem vagyok híve annak, hogy sokáig várjunk, de annak sem, hogy túl hamar kezdjük el a hozzátáplálást, főleg ha a baba anyatejes és rendesen eszik, rendesen fejlődik.
Mi 3,5 hónaposan kezdtük Most lesz 4 hónapos pont 4.-én
Már ki tudjuk pótolni 2 hétig csak almát evet mert nem ment neki, most már banánozunk is nagyon megy. Védőnő mondta. Mi nem rakunk hozzá tápszert. Ő tápszeres. Mondjuk a védőnő a levet mondta de hát na. Nincs semmi baja. :) Szerintem ha anya tejes akkor inkább még egye de baj nem lesz.
okés, akkor várok még :)
kóstolástól még eddig semmi baja nem volt: kiütés, hasfájás, semmi.
köszönöm!
NEm (csak) azzal van a baj, hogy baja lesz (gyomorpanasz stb), hanem hogy ezzel elveszed az esélyét annak, hogy sokáig szoptathass. Többek között azért is 6 hónapos korig szól a kizárólagos anyatejes táplálási ajánlás, mert akkor van egy olyan növekedési ugrás, amit ha átvészelsz, akkor akár 2-3 áves korig is tudsz szoptatni, ha akarjátok.
Illetve a bélflóra, amit már említettek. Neki ennyi idősen még nincs bélflórája, azaz nem is tudja megemészteni, lebontani az egyéb tápanyagokat, csak erőlteted a bélrendszerét feleslegesen.
Ráadásul semmi nem táplál annyira ebben a korban, mint az anyatej, így tápanyagforrást is elveszel tőle, ha a tejecske helyett mással telik meg a gyomra.
Azt tudom, h a kaja a tejcsi "rovására" megy. Fejek amúgy rendszeresen, sőt tejtesónk is van.
Azért gondoltam, mivel annak idején-nem csak engem, hanem több velem megy idős bnőmet/barátomat- elkezdtek 4 hónaposan hozzátáplálni. Nem volt semmi bajunk.
Védőnő?! Hát, sajnos ő csak van... Mikor közli velem: 9hetesen nem létezik gyerek, aki hasra forduljon! Érdekes az enyém megtette, és rendszeresen csinálta. Ilyennek a szavára nem tudok adni. (És még sorolhatnám a vele kapcsolatos dolgokat.)
Mindegy, a lényeg: akkor várok még vele :)
Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!