Mi történik ha nem a korának megfelelő cumit használja?
Figyelt kérdés
3 hónapos a lányom, MAM szilikonos cumit használt.De a 2-6 hónaposnak valók közül csak latex-et kaptam,pedig több helyet is bejártam,ez viszont nem tetszik neki:(: Sőt másmilyen cumi sem...
Baj lehet belőle,ha 6 hónapos koráig 0-2 méretet haználunk, és utána a 6+kedjük,emrt abból már megint van szilikonos?
2012. dec. 1. 11:46
1/11 anonim válasza:
Szerinted? Ez most komoly? Bár cumiztatni is kár volt.
2/11 anonim válasza:
Szerintem próbálj meg minél hamarabb szerezni nagyobb méretet, de addig átmenetileg megteszi szerintem. Nekem volt olyan, hogy nem volt tiszta a jó méret és az egyel kisebbet adtam oda neki, de nem állandóan! Nyilván van oka annak, hogy több méret van, az én babám szájából pl ki is esett a kisebb... Nem csak a fogak szempontjából érdekes a méretezés, mert gondolom az még nincs neki, de a szájpadlásra is hatással van, ezért is vannak olyan cumik, amik a szájpadlást "védik"...habár azt az én babám sem volt hajlandó használni...
3/11 anonim válasza:
Szia! Mi is MAM-os cumit használunk. Nekem majdnem 6 hónapos volt a kisfiam, amikor még a 2-6 hónap közötti cumit használtuk. Egy pillanatra nem figyeltem és betette fordítva a szájába, megakadt neki és felkarcolta a szájpadlását,nagyon sírt. Szóval szerintem, amint van lehetőség vegyél neki a korának megfelelőt, mert a cumi külső része is nagyobb. Én azonnal kicseréltem neki a nagyobbra, ezt már nem tudja fordítva betenni a szájába.
5/11 anonim válasza:
Az enyém már majdnem 4 hónapos, de még mindig csak a 0-2-est hajlandó használni, pedig már vettem vagy 5-félét.
6/11 anonim válasza:
A fiam 8 hónapos, hatalmas nagy baba és a legkisebb méretűt fogadja el csak. Nem is agyaltam ezen a sógornőm hívta fel a figyelmem. Szerintem baba függő.
7/11 anonim válasza:
Az a veszélye tényleg megvan, hogy a kisebbet beteszi a szájába teljesen. Legalábbis az én fiam ezt csinált, szinte kipeckelte a száját a cumival, és nem mozdult se ki-se be, ő pánikolt, én szintén, mire ki tudtam venni neki. A korának megfelelő a legjobb, ha szükség van a cumira.
8/11 anonim válasza:
Az én babámnak semmi baja nem volt! Mam-os cumit használt, vettünk, is és váltottunk volna is, de nem kedvelte! Hagytuk a régi jól beváltat, atán ez maradt is!13 hónapos! Csakm a kiságyba kapja meg elalváskor, ha felkelt otthagyjuk az ágyba a cumit, nincs mumó-cumó egész nap!
9/11 anonim válasza:
az en lanyom csak 9 hosan fogadta el a 6hostol valo dudi, akkor viszont egyik naprol a masikra, a nagytol elotte fuldoklott, nem volt neki meg akkora szaja. Szoval valaszra felelve, igen elobb utobb ki kell majd cserelni nagyobbra a fogak miatt, de figyelembe venni a baba igenyeit is, es egy ket honap csuszas szerintem semmi gondot nem okoz, elvegre nem minden gyereknek van egyforma szaja,szajurege, igy ezek az adatok is csak hozzavetolegesek.
10/11 anonim válasza:
Döbbenetes, hogy egy szülő azon molyol, hogy milyen cumit adjon a gyerekének. Honnan szeded, hogy kötelező cumiznia? Neked a gyerek egy ilyen cumialjzat, genetikailag cumizásra tervezted?
Lehet, hogy inkább meg kellene neki adni azt az érzelmi környezetet, amiben nem is igényli a cumit?
A cumi az idegroncsoknak való, megsúgom.
Lehet lepontozni, csak nehogy gondolkodni kelljen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!