Baj, ha túl gyorsan nő a babám?
nincs olyan, hogy sok. (egészséges babánál persze)
válts védőnőt...
Emiatt ne aggódj, teljen jó!
Egyrészt a kis súlyú babák hamar behozzák a "lemaradást" az átlaghoz képest.
Másrészt vannak babák, akik az első 6 hónapban nőnek ütemesebben, után stagnálnak, kevésé nőnek, és vannak, akik fordítva.
Az én lánykám nagy súllyal született 4150 g és 58 cm. Fél évesen már 72 cm és 10 kg volt!!!! A 6 hónapos státuszon mondta is a doki, hogy kb akkora, mint már egy évesek...de a súlya is annyi lesz :))) Úgy is lett...
De mindig is arányos baba volt, persze jó húsban van, de nem dagi, szóval soha senki sem szólta meg. A védőnő is csak annyit szokott mondani, amikor jön, hogy látja az táplálkozással nincs gond! :)
Meg nyugtattak, hogy ne aggódjak, vannak gyerekek, akik egy első fél éveben nőnek jobban.
És ez is így lett, most 8 hónapos és hízni nem hízott, csak nyúlt, 74 cm körül van...
Szóval a védőnőd tehet egy szívességet, nem is értem.... :)
Szia!
Nálunk a kisfiam 2630grammal született, az első hónapban 1 kg-ot hízott, és ezt a tendenciát még 2 hónapon keresztül folytatta. Ő most 8 hónapos lesz jövőhéten, a 7 hónapos méredzkedésen volt 74 cm és 8 kg :)
Ne foglalkozz a védőnővel, itt már nagyon befolyásolják a gyermek növekedését a gének! Nálunk apuka magas-vékony, a gyerkőc is hasonló testfelépítésű!
A fiam 3880grammal és 52cm-vel született. 7 hetesen volt 5500gramm és 58cm :)
Nekem azt mondta a védönő h amig anyatejes addig semmi baj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!