Ti szoktátok kenegetni a babák hajlatait olajjal? Ha igen, milyen idős korában kezdtétek, milyen gyakran és milyen olajat használtok?
Bocsi,off:
Nekem is mondta a védőnő,hogy kenjem minden fürdés előtt,de nem igazán értem,hogy miért? Valaki meg tudná válaszolni? Én csak hintőporozni szoktam a hajlatokat fürdés után.
Nekem meg pont azt mondta a védőnő, hogy felesleges....Azóta meg többen mondták már (anyum is), hogy miért nem kenem, kiszárad, bepállik, stb....Most 2 hónapos a pici, nem tudom eldönteni, hogy most nekiálljak kenegetni, vagy sem...:S
Az eddigi válaszokat köszönöm!
Én nem kentem, nem hintőporoztam, most meg iszom a levét, bár nem is tudom, hogy kellett volna. :)
A kis nyakánál, csak az egyik oldalon, ahogy a fejét oldalra fordítva alszik, ott ki van pirosodva a kis nyaka, bepállott... :)
Mondta a dokinőnk, hogy úgy kellene csinálni, hogy fürdés után behintőporozom, fürdés előtt pedig olajjal törlöm át, mert azzal lehet eltávolítani a hintőport, különben odacsomósodik.
Kipróbáltam, azon túl, hogy kínszenvedés, mert harcol ellenem a 7 hónapos lánykám, semmi haszna sem volt, egy hétig csináltuk, semmi változás nem volt :(
Próbáltam kenni sudocremmel, az sem javított, próbáltam fújni aloe vera first-el, semmi hatás. Még tán a gyógyszertári kutyulós testápolója javított rajta a legtöbbet, de az sem mulasztotta el. Most körömvirág babkrémmel próbálkozunk, hát nem tudom...
Szóval igazából nem tudom, van-e értelme kenni, helyre hozni nekem nem sikerült vele a kipirosodást. És egyébként 6 hónapig kutya baja nem volt, hogy nem kentem neki, pedig nyár volt... Most meg nem tudom mi van, mit kezdhetnék vele...
Kislányom elmúlt 2 éves,soha nem használtam sem olajat,sem hintőport,soha semmi baja nem volt a kis bőrének.
Szerintem ez bőrérzékenység kérdése is lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!