Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Cumi vagy nem cumi? Melyik a...

Cumi vagy nem cumi? Melyik a jobb?

Figyelt kérdés
Én bébim 6 hónapos és nem cumizik,csak játszik vele,néha ha odaadom a kezébe.Másnál meg látom,hogy már a kórházban cumi van az újszülött szájában!Én azért nem szoktattam cumira a kisfiam mert gondoltam nem kell majd leszoktatni róla,egy rosszal kevesebb lesz az életében,de most hogy látom a sok-sok cumis babát elbizonytalanodtam!
2009. aug. 15. 09:58
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Örülj neki, hogy nem cumizik! Ez a ritkábbik, de sztem jó nagyon, meg legalább nem kell hajnalba azért felkelned, hogy visszadugd a szájába.:-)
2009. aug. 15. 10:03
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Ne aggódj, nem kell neki cumi:)

Ha kéne, látnád, sírna, folyton cicin lógna, nem nyugodna meg nélküle.

Rosszat ezzel egyáltalán nem teszel.

Az én fiam cumizott, de 2 évesen teljesen leszokott, én nem bántam, de ő tápszert evett, így nem tudta eléggé kihasználni a szopóreflexet (akkor sem kell egyébként), és rajta láttuk, hogy megnyugtatja.

Így legalább nem az ujját szopta, azt nehezebb elvenni tőle:)

2009. aug. 15. 10:03
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Én cumi-ellenes voltam, nem is vettünk előre semmi cumit, gondoltam, én soha nem fogok a gyereknek adni.

Első alkalommal kijött a dokinéni és pár perc után megkérdezte: cumijuk van? Nincs? Vegyenek... Igaza volt, a kislányom NAGYON cumis lett, 3 évesen vettük el, most 3,5 és ha néha szomorú, akkor sírva kéri a cumikáját és hogy vegyünk neki a boltban.

Második gyereknek rögtön adtam cumit, 2 hónaposan kiköpte, szájába vette az ujját és azóta se engedte el...

Harmadik gyereknek van cumija, de nem mondhatnám cumisnak, legtöbbször nélküle is elvan, ha netán kell, odaadjuk. Sokszor csak játszik vele, tehát neki ritkán, de szüksége van rá.

Érdekes dolog ez, azóta se kérdeztem a dokinénit, honnan tudta 5 perc után, hogy ilyen cumis lesz a gyerek...

2009. aug. 15. 10:05
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
az én fiam 5 hós koráig nem cumizott, utána hirtelen kellett neki, de nem függő...csak elvásnál jön jól. viszont én 6 éves koromig cumiztam, alig tudtak leszoktatni róla, csak reménykedek hogy a fiamnál nem lesz ilyen. semmit nem csinálsz rosszul azzal hogy nem cumizik, ha nem kell neki, nem kell...Szerintem tök jó. ezzel nem azt mondom h baj ha egy baba cumizik, de szerintem jobb ha nem. újszülöttkorában nekem sem jutott eszembe soha a cumi! és iagazd van. így nem kell majd leszoktatni róla. barátnőm kislánya 1 éves, soha nem cmuizott. semmi baja:) Jó babázást neked:)
2009. aug. 15. 10:07
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Én eleve cumiellenes voltam mindig, bár nem az a véresszájú típus, aki másnak is osztogatja a tanácsait, csak annyira, hogy úgy gondoltam, a saját babámnak nem fogok adni. Így is lett és nem érzem abszolút a hiányát. Kb. 3 hónapos korában volt pár hét, amikor az ujját szopizta, de aztán ezt is elhagyta. (Nem tudom, hogy van-e összefüggés, de hozzáteszem, hogy fél éves koráig csak szopizott, és még mindig naponta 2-szer csemegézni szokott, bár itt már mennyiségről nem lehet beszélni (másfél éves))

A családomban és a baráti körömben eléggé kiakadtak, azt mondták többen is, hogy hát de olyan édesek cumival a szájukban, meg, hogy ha sír, ezzel be tudom fogni a száját, meg, hogy ha nem kap cumit, akkor az ujjára fog rászokni és arról sokkal nehezebb lesz leszoktatni, mert az mindig nála van és nem lehet elvenni tőle... Hát, ez utóbbiról úgy éreztem, hogy lehet benne igazság is, mert olyan mondta, aki 12 éves koráig szopta az ujját rendszeresen... De azt gondoltam, hogy ez olyasfajta függőség, amihez túlságosan erős lehet a kötődés ahhoz, hogy rossz legyen neki, ha le kell majd szoknia róla. Szerencse, hogy semmi negatívumot nem tudok ezzel kapcsolatban mondani. Remélem, eztán sem lesz ilyen gond.

2009. aug. 15. 10:14
 6/10 anonim ***** válasza:

Ha a babád nem igényelte, jól tetted.

Az enyém ha már nem volt éhes, akkor is akart vmit a szájába születése óta. Választhattam: vagy cumi lesz a cicim és én kimerült, nem alvós, türelmetlen, vagy kipróbáljuk a cumit.

Bevált. Most csak nyűgös elalváshoz kapja (négy hónapos), mert már ott a keze, ha épp nyammogni támad kedve, vagy behelyezi az egyik játékát a szájába.

2009. aug. 15. 10:16
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
6 hósan már rá ne szoktatsd!
2009. aug. 15. 10:17
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Harmadik vagyok, én véresszájú cumi-ellenes voltam :-).

Összefüggés öröklődésben lehet, én iskolás koromban is szoptam az ujjamat, unokaöcsém szintén. És most az egyik gyerekem is.

Szoptatással nem látok összefüggést, szoptattam/szoptatom mindegyik gyereket, sokáig.

2009. aug. 15. 10:28
 9/10 A kérdező kommentje:
kicsi fiam anyatejes,és neki is volt pár hete,hogy az úját szopiszta,de hamar elhagyta ezt a szokást.Én egyébként 3 éves koromig cumiztam,és nagyon nehezen szoktattak le róla a szüleim!
2009. aug. 15. 10:37
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

5 gyerekem közül 1 sem cumizott, a 4. viszont sokáig szopta az ujját. Elméletileg, ha anyatejes, nincs szüksége efféle pótcselekvésre, érdekes módon mégis az szopta az ujját, akit viszonylag sokáig (6 hó) tudtam szoptatni. Nagyon nehezen szoktattuk le, már elsős volt..

2009. aug. 15. 10:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!