Lehet ketszer kereszteltetni egy babat?
Természetesen nem lehet; bár egyik ismerősömék megcsinálták,mert hasonló volt a helyzet és a gyerek érdekeit nézték (hogy ne csak hírből ismerje a keresztszüleit,stb).Hozzá teszem nem mélyen vallásosak,nem templomba járók.
Annyi,hogy másik egyházközségbe kell jelentkezni és füllenteni hogy nincs megkeresztelve.Ők így csinálták és ment a dolog.
Lehet le fogtok pontozni,én csak egy tapasztalatot osztottam meg....ez már mindenkinek a lelkiismeretére van bízva.
Elolvasva amit belinkeltél:ez akkora butaság! Itt egyértelműen valakinek engednie kell. És akkor mi van? Nem éri meg szerintem egy ilyen dolog miatt megszakítani egy családtaggal a kapcsolatot.Sógorodnak ez a vélemény anyukádékról és kész.Nem vagyunk egyformák.Én leülnék tesódékkal felnőtt emberek módjára beszélni,hogy akkor ki mit mondott,mit nem és hogy tegyétek félre a dolgokat.Itt vannak a gyerekek,jó testvéri viszony,stb.
Nálunk is vannak olyan dolgok,amikről nem beszélnünk,mert csak feszültséget szít.Ezzel mindenki tisztában van,nem feszegeti a dolgot,mert különböző az álláspontunk.Ennyi.
Szerintem nem volt jogos alapvetően a felháborodásod,mert elképzelhető valóban,hogy zavarta a picit.Vannak ilyen babák.
Sajnálom nagyon, hogy a sógorod így tönkretette a kapcsolatotokat. :( Nem vagyunk templomba járók, de szerintem nem lehet kétszer. Esetleg névadó?
Annyira ismerős, nálunk anyu annyira nem szereti a húgom párját, hogy állandóan marja. Van közöttünk 400 km, és utoljára azt mondta a húgom párja, hogy soha többet nem jönnek haza. :( Sajnos valamilyen szinten megértem. Próbálom rendszeresen simítani a dolgokat közöttük, nálunk leginkább anyu a hunyó, de sajnos úgy érzem, sziszifuszi dolgot művelek. Hazamentek október első hetén, akkor pár nap múlva sikerült elérnem, hogy anyu hívja őket, de most a napokban a húgomtól hallottam, hogy ő aztán nem hívja fel anyut, tehát megint történt valami.
Én három hét múlva szülök legkésőbb, és azért bízom benne, hogy a karácsony szép lesz és együtt tölti a három család. (Nekem is volt egyébként kiírt kérdésem pont emiatt. :()
" 4. A szeretet hosszútűrő, kegyes; a szeretet nem irígykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel.
5. Nem cselekszik éktelenül, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rójja fel a gonoszt,
6. Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal;
7. Mindent elfedez, mindent hiszen, mindent remél, mindent eltűr."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!