Nagyobbik lányom bárányhimlős. Mennyi az esélye, hogy elkapja a kicsi?
"Azt hallottam,hogy aki a családban másodszor kapja el az súlyosabb lefolyású"
ezt ugye magad sem gondolod komolyan. a vírus tudja hogy most családba jött és súlyosabbnak kell lennie? vagy a kicsi immunrendszere azt mondja, hogy te vagy a második akkor kevésbé leszek müködö képes?
az is elképzelhetö, hogy a 16 hósod elkapja de egyetlen tünete sem lesz. pont ezért nem adják be az oltást idösebbeknek csak ha elötte tesztelnek.
de a nagynál lehetnek még ezer mellékhatásai amibvel nem riogatnálak, nála jobban izgulnék.
1-1,5 hét különbséggel kapta el a két gyerekem
a fiam nagycsoportos volt összesen 5 pötty volt rajta abból 3 a szeméremdombján egymás mellet a másik kettő a hátán ugyan csak egymás mellet
végig oviban volt mert a doki sem mondta rá rögtön h az mire majdnem elmúlt kijött a lányomon aki 2ikos volt akkor rajta 10 pötty volt összesen 1 hét suli szünet után mehetett
nya ekkor mondta a doki h akkor a fiam is az volt :-)))
sem láz se semmi szerencsére nya jó viszketett nekik kicsit
viszont az oviban volt egy kislány aki 2 hét kórház, mert még a szájában is volt pötty és masszív 39,5 láza volt 3 napig
2x elvileg nem tudod elkapni
max ha oltás után kaphatja el még egyszer -- nem egy példa van az ismeretségi körömbe váltózó h mennyire viselte meg a 2. kör a gyereket -- ezért sem adattam be nekik
viszont olyant még nem hallottam h 2x kapja el normálisan a gyerek
én sem kaptam el a gyereketől
ha jól emlékszem a doki azt mondta h a természetes védettség ebben az esetben jobb mint az oltás -- mármint bárányhimlő esetén
szoptatott csecsemőknél ált vagy nem kapják el vagy nagyon enyhe lefolyású az anyatej miatt (ha voltál bárányhimlős, akkor az ellenanyag benne van a tejben)
nem tudom 16 hónaposan szopik e még
a nagylányom nem is kapta el az uncsitesóktól 18 hónaposan :-)))
pedig egy hétig együtt nyaraltunk akkor
hát igen ha a 10 pötty "súlyosabb" akkor igen :-)
úgy értetem h másodjára elkapni ugyan annak a gyereknél
Pedig így van a leírásokban is ez szerepel hogy családon belül a második harmadik gyereknél egyre durvábban jön ki. Nálunk sajnos bevált, az 5 éves fiam hozta haza, elkapta a 2.5 éves lányom is 1 hét múlva és újabb egy hét múlva a 7 hónapos fiam is, ő már alig látszott ki a pöttyökből, de hálistennek mindenféle szövődmény, vagy nyom nélkül gyógyult.
Én úgy tudom hogy 95% esélye van az átfertőződésnek, tehát annak hogy elkapják egymástól.
szia!
amikor a lányom bárányhimlős lett,összeraktam direkt a kisebbel,h ő is essen át rajta.még együtt is fürdettem őket.
de nem kapta el:/
hát nem tudom mennyire számít szövődménynek de az övsömör a bárányhimlő vírusától van
olvasd el bocsi de ez van :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!