Mekkora 10 hónapos babátok, miket tud és milyen a napirendetek illetve az alvással hogy álltok?
10380 g, 74 cm, kislány. Mászik, felül, feláll, kapaszkodás nélkül is. 2-3 bizonytalan lépést megtesz már. Tapsol, integet, puszit dob. Sokat beszél, rengeteg mindent mond (anya, apa, baba, ott, az, add, szia, hess, nem, hinta, lámpa, gyere...stb. Ilyen kis egyszerűbb szavak, de ezeket teljesen tisztán érthetően mondja. De van két nővére, szerintem a gyerekektől gyorsabban tanul, és ezért beszél már ennyit :)
Napirend: 7-kor kelünk, még anyatejes, úgyhogy szopizik. 8 kor visszük az 5 évest oviba. Ilyenkor délelőtt sétálunk is egyet, akkor szokott aludni, kb 1 órát. Itthon játszunk, játszanak a 2 kicsi, közben ugye főznöm is kell. Ebédet úgy főzök, hogy ő is ehessen belőle. 7 foga van csak, de szépen eszi a darabosat. 1-től alszik kb 1,5 órát. Kicsit játszunk ha kel, meg uzsizik gyümölcsöt. Délután is egy kisebb séta, közben oviból elhozzuk a nagyot.
7-kor vacsi, fél8 kor fürdik, és utána alszik. Az éjjeli alvás sajnos nem az erőssége, kb éjfélig alszik jól, utána többször is kel, 2-3x biztos. De szerencsére hamar visszaalszik cicin.
Bocsi kedves kérdező, hogy nem a kérdésedre válaszolok.
Utolsó válaszoló! Mikor állt fel a kislányod először?Csak azért kérdem hogy már ilyen ügyesen 2-3 lépést tesz? Nem gúnyolódásból félre ne értsd, nagyon ügyes a babód :)
2. vagyok.
Nekem a középső lányom 3630 g-al született, de 1 évesen 8,5 kiló volt. Ilyen alkat, most is picurka. A 9 kiló szerintem teljesen rendben van, nem csinálsz semmit rosszul!
Az én babám nagy, (10,4 kiló volt 2 hete) de ő 4 kilóval is született.
Együttalvás van nálunk is. Már a kezdetektől, mer így vagyok én is elég kipihent, hogy nem kell felkelnem éjjel. Muszáj az energia a nagyokhoz is :P De minket nem zavar, már a középső is velünk aludt. 1,5 évesen, mikor már nem szopizott, kapott rendes leesésgátlós ágyat, gond nélkül átszokott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!