Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 1,5 hetes kislányom hasa...

1,5 hetes kislányom hasa hámlik! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Csak egy bizonyos helyen, csak a hasán hámlik a bőr, a köldökétől kezdve egy nagyobb kiterjedésben. Máshol sehol, mindenhol szép puha a bőre. A hintőpor okozná a köldökápolásnál? Használunk babaolajat is...
2012. nov. 9. 11:00
 1/10 anonim ***** válasza:
Nem tudom, de próbáld ki hintőpor nélkül, hátha jobb lesz. Én pl. egyik gyerekemnél sem használtam hintőport, kizárólag alkohollal töröltem körbe. A gyerekorvosunk szerint a hintőpor többet árt, mint használ, mert a köldökből szivárgó váladéktól összetapad, és kemény kéreggé válik.
2012. nov. 9. 11:08
 2/10 anonim ***** válasza:

Semmit ne tegyél! :)

El fog múlni,ha leesik a köldökcsonk,akkor már hintőpor sem kell majd rá...(ez valóban száríthatja a bőrt).

Kisbabáknál ez nagyon gyakran előfordul,hogy akár az egész testük is hámlik:) semmi baj!

A gyógyszertári fürdetőt használd!

Üdv:kozmetikus anyuka

2012. nov. 9. 11:09
 3/10 anonim ***** válasza:
Az én babámnak is hámlott a hasa. :) A köldökéről a hintőpor odaszóródott és az bizony szárítja. Én 100%-os napraforgóolajat vettem a patikában, azzal kenegettem ahol hámlott (volt, hogy a lába feje is, azt nem tudom mitől). A gyerekorvosunk mondta, hogy minél kevesebb kemikáliát használjak a babámra, ezért nem drogériás babaolajat használunk. A napraforgóolajból is elég egy pici arra a területre. El fog múlni amúgy hamar, ne aggódj, csak csúnyábbnak látszik mint valójában a probléma. :)
2012. nov. 9. 11:14
 4/10 LadyLoss ***** válasza:
Az én kislányom egész teste hámlott 1-2 hétig. Cafatokban lógott néha a bőr rajta. Én is megijedtem, de aztán mondta a védőnő, meg a gyerekorvos, hogy azt a bőrt amiben a magzatvízben úszkált, minden baba ledobja. Azóta is szép puha a kislányom bőre, de viccesen nézett ki, mint aki napozott és utána lehámlik.
2012. nov. 9. 11:51
 5/10 A kérdező kommentje:
A köldökcsonk 6 naposan leesett neki, de a kis köldöke még ápolásra szorul. Akkor hagyjuk el a hintőport, elég az alkohol?
2012. nov. 9. 11:57
 6/10 anonim ***** válasza:

3.vagyok

Mikor a babám született, a patikában hiánycikk volt a hintőpor. A gyerekorvosnak szóltam, azt mondta, hogy mástól is hallott ilyet, hogy nem kap. Ha máshol sem tudom beszerezni, akkor nem nagy gond, használjam csak az alkoholt, meg tegyek rá gézt, az is felszívja a nedvességet. Mert tulajdonképpen a hintőpor azért kell, hogy a nedvességet szívja. Úgyhogy szerintem ha már le is esett a csonk, akkor már félig gyógyult a köldöke, tehát elég az alkohol és ne érje még víz. De tényleg hamar rendbe fog jönni, majd meglátod! :)

2012. nov. 9. 14:17
 7/10 anonim ***** válasza:

Szerintem meg szükség van még a hintőporra, mert a belső, elérhetetlen helyeken is ki kell száradnia a sebnek! A kis testére használhatsz gyógyszertárban kikevert vizes testápolót!

Mindkét gyermekem a születésük után hetekig hámlott, mindenhol, még a kis talpuk is. A doktornőnk azt mondta, hogy vegyek ilyen krémet, és napi egyszer fürdés után jól kenjem be a kis testüket. Nagyon szépen elmulasztotta a hámlást, és finom, pihe-puha maradt a bőrük tőle. Ezt a testápolót a mai napig használom náluk (most már 4 éves a nagy, 9 hós a pici), sőt én és a férjem is áttértünk erre!

2012. nov. 9. 14:26
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2012. nov. 9. 16:30
 9/10 anonim ***** válasza:
Nekünk most 1 hónapos. Igen érzékeny a bőre, már a kórházban is mindenhol hámlott, a kis lába sebes is volt (már a kórházban). A köldökápolástól (hintőpor) nekünk is hámlott a hasi bőre, ez megszűnt, miután nem használtuk a hintőport. Viszont mióta elkezdtük a babamasszázst (sima konyhai olíva olajjal) olyan csodás a bőre (a méregdrága A vitaminos krém sem volt jó a száraz bőrére)!
2012. nov. 10. 10:50
 10/10 anonim ***** válasza:
Szerintem kenj rá Neogranormont, a hintőpor tovább szárítja.
2012. nov. 10. 22:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!