Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Már megint kezdi a nyekergést,...

Már megint kezdi a nyekergést, a front miatt van ez?

Figyelt kérdés
A lányom az első pár hétben soha nem aludt szinte,20percenként vagy max óránként felkelt,de nem volt éhes.Nem fáj a hasa,semmi baja nincs/nem volt.Állandóan kézben akart lenni,így hagytuk benn az ágyban sirni és javult a helyzet.Simán aludt 4 órákat,éjjel pedig már 8órát.Ma reggel 5 óta meg megint kezdi ezt az állandó szenvedését.Óránként felébred már megint.De sehogy nem jó neki,kézben sir,ágyban sir.De egy egy órára visszaalszik kis kaja után.A front a baja vajon,vagy mi?Mert nagyon kimeritö már hogy állandóan ezt csinálja.
2012. nov. 6. 11:50
 1/6 anonim ***** válasza:

Nekem az igény szerinti szoptatás vált be, első gyerekemmel még én sem csináltam, ő sokkal sírósabb volt.

de ezt leszámítva vannak sírós és kevésbé sírós, "nehezebb" és "könnyebb" babák.

Ne hagyd sírni, még nagyon pici, ha sír, akkor valami miatt szüksége van Rád!

3 gyerekes anyuka

2012. nov. 6. 11:57
 2/6 anonim ***** válasza:
Mennyi idős?
2012. nov. 6. 12:16
 3/6 A kérdező kommentje:
1 hónapos.ÉS nálam se nyugszik meg soha szinte.Hiába törödök vele,az se felel meg neki.De nem fáj a hasa a pelus is tiszta.Én nem tudom szoptatni sajnos,de a tápot is akkor kapja mikor jelzi hogy éhes.
2012. nov. 6. 12:24
 4/6 A kérdező kommentje:
Jah és nem lehet éhes,mert 5 óta óránként felébred és eszik.5kor evett 120ml-t és azóta óránként felébred és eszik 40et.Tehát nem hiszem hogy éhes lenne.
2012. nov. 6. 12:28
 5/6 anonim ***** válasza:

Hát nézd, babát szültél és nem robotot.

Nem kiszámítható teljesen sem most, sem később. És érzékeny kis lelke van, ami mindenre rezdülhet.

Egy újszülött nagyjából a következők miatt sírhat:

-éhes

-álmos

-fáj a hasa

-szellentenie kell

-büfiznie kell

-fáradt

-túl sok inger érte

-unatkozik (túl kevés inger), bár ez inkább már a 2 vagy több hónaposra jellemző

-érintésre vágyik

-szopási ingerét szeretné kielégíteni

-tele a pelus

-fázik

-melege van

-nincs jó levegő

Az anyának meg az a dolga, hogy kísérletezés segítségével rájöjjön, hogy mi is van éppen és azt kielégítse.

Egy egy hónapos még nem "szórakozik", ösztönlény, elemi igényeit kell kielégíteni, és ha nyöszörög vagy sír, annak oka van.

Be is zárhatod a fürdőszobába (mint ahogy velem tették két hetesen), de annak meg lesznek a következményei, ha nem rövid, akkor hosszú távon.

Szeresd azt a picit, és még ha kimerítő is az elején, dajkáld, ringasd, tedd hordozó kendőbe, vidd el sétálni, vagy fedezd fel, hogy neki hogyan jó. Szüksége van Rád és az apjára, a biztonságra!

Nem marad ennyire "érthetetlen" hetek alatt sokat fog változni, és könnyebb lesz hamarosan ez a "kitalálósdi".

2012. nov. 6. 12:57
 6/6 A kérdező kommentje:
Szeretem őt,viszont az nem állapot,amit az első két hétben csinált,hogy 10-12órákat nem aludt és utána is órénként felkelt,mi meg aludtunk napi 4 órát de azt is fél órás ütemekben.Nem éhes,nem fáj semmije,a pelus tiszta.Kézben ugyanúgy nem jó neki,mint az ágyban.
2012. nov. 6. 13:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!