Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mosható pelenkának a hossza...

Mosható pelenkának a hossza is állítható vagy csak a szélessége?

Figyelt kérdés
Jelenleg eldobhatót használunk, gondolkozunk váltáson. Moshatónál láttam olyat, ami egész pelenkás korában jó lesz. Ezt tényleg nem növi ki hosszúságra? A szélessége állítható, az oké, de nem lesz neki rövid egy idő után?
2012. nov. 4. 20:23
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Az úgynevezett egyméreteseknek a hossza is állítható. Kívül vannak patentok és összepatentolva rövidül a pelus. Az én gyerekem kb. 8 kilós volt mikor moshatózni kezdtünk és akkor már hosszában teljesen ki volt engedve az egyik ilyen "egyméretes zsebes" pelenka amit vettünk.

Ha zsebes pelenkában gondolkozol, akkor érdemes próbálgatni, sajnos ebből sok a gagyi márka: nekünk vagy tönkrementek, vagy kisebb volt, mint elvileg lennie kellett volna és már 10 kilósan szoros volt, vagy mindkettő.

2012. nov. 5. 07:42
 2/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy válaszoltál. Igaziból tegnap kezdtem el a témával foglalkozni és ami tetszik, az a pop in NG AIO. De ebben nem láttam különféle méreteket. Azt sem tudom, hogy egyáltalán jó ötlet-e váltani, nem lesz-e állandóan nedves a kisfiam popsija, megéri-e, stb. Elég sok dolgot olvastam róluk, és hát erősen megoszlanak a vélemények. De lehet, hogy veszek néhány darabot, és kipróbálom. Köszi még egyszer.
2012. nov. 5. 12:23
 3/11 anonim ***** válasza:
A pop in-t nem próbáltam,(azt tudom, hogy ez drágább egy kicsit, mint amit a pénztárcám engedett, ez is belejátszott, hogy nem ezt a fajtát választottam) tehát tapasztalatom nincs róla, de tudom melyik pelusról beszélsz. Ez egyméretes pelenka, tehát a születéstől a szobatisztaságig jó. Nem lesz nedves a kisfiad popsija, mert ezek a pelenkák szárfazontartó réteggel is ellátottak. Általában, nem tudom, hogy ez ilyen-e. De ha nem akkor külön is használható szárazontartó betét.
2012. nov. 5. 12:47
 4/11 anonim ***** válasza:
Mi az ami miatt még kételyeid vannak? Esetleg segíthetek választ adni rájuk, hogy valós aggály-e és ha igen, akkor mit lehet tenni. Egyáltalán kideríteni, hogy milyen típus lenne nektek a legjobb választás.
2012. nov. 5. 12:50
 5/11 A kérdező kommentje:
köszi! A kisfiam 3 hónapos, most 6,5 kg, és ugye kb. 2 éves koráig kell használni. Most viszont elég nagy beruházás lenne, olyan 70-80 eFt, ha kb. 5 külsővel és 20 belsőrésszel számolunk. Meg akkor kell még bele kakifogó. A sok mosás, az állandó pára a lakásban (főleg, hogy jön a tél), víz, villany, szóval nem tudom eldönteni, hogy megéri-e anyagilag, és a babának jobb lesz-e, tényleg nem lesz-e nedves a feneke, mennyivel lesz nehezebb a "csomag", mint az eldobhatósnál, akadályozza-e mozgásában majd. Illetve ha elutazunk, akkor gondolom eldobhatót kell vennünk, mert kakis cuccokkal mégsem mászkálhatunk ismerősöknél, nyaralás alatt, stb. Mennyi idő alatt száradnak meg ezek? Ti mit használtok? A zsebesekről egy helyen olvastam, hogy összegyűrődök benne az a plusz anyag, amit be kell csúsztatni. Tényleg így van? Azért néztem AIO-t, mert nem akarok sokat bajlódni a hajtogatással. Köszi!
2012. nov. 5. 13:34
 6/11 anonim ***** válasza:

Nem tudom még, hogy mi lenne nektek az ideális választás, de támpontokat próbálok neked adni miközben válaszolok a kérdéseidre. Tehát:

- Most 6,5 kg - ez azt jelenti, hogy már lassan eléri az M körüli méretet, ha pedig eléri, akkor azért lehet már gondolkodni neki a méretezett pelusokon is, mert elég sokáig jó lenne az is. De ha tetszenek az "egyméretesek" akkor persze az is jó.

- a pénz kérdés: vannak olcsóbb megoldások, drágábbak. Sima pelenkakülső és tetrapelenka, talán ez a legolcsóbb. Az ún. hibrid pelenkákat lehet használni sima tetrapelenkával is. Külsőből csak pár darab elég, bár ezek elég drágák. (márkákat, meg, hogy mit hol találsz majd privátban írok)

Még olcsó megoldáshoz sorolom, hogy ha csinálsz (vagy varrónénivel csináltatsz) pelenkabelsőt és csak a külsőt veszed meg. Vagy ha se te nem tudsz varrni, se varrónéni nincs, akkor prefoldot érdemes belsőnek használni. Ez átmeneti megoldás a "nadrágpelenkabelső"(tehát a gumival ellátott, nedvszívó pelenka) és a "lappelenka" (tetra) között. A legdrágább megoldás pedig pont az ami felé húzol, az AIO. (De mindjárt megpróbállak lebeszélni róla :) Attól még, hogy ez a legdrágább, nem a legjobb)

- kakifogó nem feltétlenül kell, a zsebeseknek a belső fele pl. kifejezetten taszítja a kakit. Anyatejes kakit le lehet róla könnyen zuhanyozni, a későbbit pedig legördíteni. Folt se marad benne. Ezek saját tapasztalatok. Az AIO-k belseje is általában ilyen.

- pára a lakásban ez jogos probléma,főleg most. ehhez könnyen száradó verziót érdemes választani: zsebes belső pelust plusz külsőt, vagy tetra pelust és külsőt, vagy sima zsebes pelust, utóbbit is lehet akár tetra pelenkával tömni. Ezek száradnak gyosan. Az AIO ilyen szempontból nem jó és az egybe varrt belső pelenka sem, bár az egy fokkal jobb.

- Anyagilag még így is egyértelműen, erre volt egy jó kis kalkulátor is, sajnos eltávolították, vagy nem tudom mi történt, de nem találom. Szokásoktól függően persze, de 1-2 ezer Ft között változott a mosással járó költség havi szinten. Ehhez persze még jön a pelenkák ára, de arra is érdemes gondolni, hogy később eladhatóak, tehát ha újonnan is vásárolunk, akkor is kb. elég a felét számolni, mint kiadás. (tapasztalat szerint féláron eladható)

- nehezebb nem lesz a csomag, inkább nagyobb. Ez elsőre kicsit fucsa lesz kinézetre, de gyorsan hozzászokik az ember szeme, a babát pedig egyáltalán nem zavarja. Mozgásban sem észleltem semmi akadályozás (kisfiam mindent időben csinált. Meg ha belegondolunk, még ránk is textilt raktak, még sincs semmi bajunk)

- van aki bevállalja a nyaralást is. nekem helyzetfüggő, ha hosszabb időre megyünk és még mosógép is van, akkor egyértelműen igen, ha pl. hosszú hétvégére akkor nem feltétlenül. Bár akkor is szóba jöhet az, hogy zacskóba összegyűjteni, aztán jönnek haza.

Akkor szoktam inkább eldobhatót ráadni, ha nagy valószínűség szerint kaki is lesz és sehol se tudom kiöblíteni. Tehát pl. nagyinál kiöblítem, de bevásárlóközpont wc-jében nem fogok neki állni. Ez menet közben úgy is kialakul.

- nekem is a száradási idő fontos szempont volt ezért zsebes belső pelenkát és pelenkakülsőt használunk. A gépünk nem centrifugáz túl gyorsan, ezért relatív nedvesek a ruhák, de maximum egy nap alatt azért minden száraz. A külsők még gyorsabban. (20 belsőnk van, még pár tartalék tetra pelenka és 2 külső)

- mi használtunk zsebest, meg ugye most is a belsők zsebesek, de ezt a gyűrődést nem tapasztaltam. Tulajdonképpen a két réteg közé be van szorítva a betét (vagy a tetra), ez megtartja. Inkább az elején említett hibrid pelusnál van ilyen probléma.

- AIO-ról még: én már csak azért is lebeszélnélek, mert ha elromlik bennük valami, (és márpedig általában egyszerre romlanak el. nem feltétlenül kell nekik, de én már jártam így) akkor aztán az egészet lehet továbbadni, vagy szétszedni és úgy próbálni megjavítani, elég macerás. Míg ha külön van a külsőd és annak lesz valami baja, akkor csak azt az 1 db-ot kicseréled és a készleted többi része azért még használható.

2012. nov. 5. 14:26
 7/11 A kérdező kommentje:

Hú, köszi szépen ezt a sok infót. Szerintem kipróbáljuk, rendelek néhány darabot mindkét fajtából (AIO és zsebes) aztán meglátjuk, hogy bejön-e vagy sem.

Köszi a segítséget!

2012. nov. 5. 14:37
 8/11 anonim ***** válasza:

Akkor a zsebesből írom, hogy mik NEM jöttek be, mert hamar tönkrementek:

coolababy

babyland

és gyakorlatilag az összes kínai zsebes pelusnál lehet erre számítani. A márkásabbak biztos jók, de az árukat is elkérik.

2012. nov. 5. 16:02
 9/11 anonim ***** válasza:
Lányok nem haragszotok? Megkérdezhetem, hogy miért ragaszkodtok, vagy váltotok,a mosható pelenkára? Puszta kíváncsiságból kérdezem, hogy anyagi, vagy más okokból! Egyszerűen érdekel, hiszen a mosóporral, öblítővel, ugyanott tartotok talán anyagilag?!
2012. nov. 5. 22:12
 10/11 anonim ***** válasza:

Számomra több oka is volt: anyagi, környezetvédelmi, esztétikai, kényelmi (baba szempontjából értem), egészségügyi (szintén a baba szempontjából).

Vagy valamit rosszul számolsz,vagy nagyon szélsőséges esetet képzelsz el, ha úgy gondolod, hogy ugyanannyiba kerül.

Bár hozzáteszem: ha milliárdos lennék, akkor is a textilt választanám az összes többi ok miatt, csak akkor kedvemre válogathatnék, hogy mit veszek meg, vagy akár még a gyerekemre terveztetnék külön típust :), de biztos, hogy akkor is textileznénk.

Röviden ezekért.

2012. nov. 6. 11:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!