Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akinek nem fogadta el a baba...

Akinek nem fogadta el a baba a hozzátáplálást, annak mikor változott meg a dolog és hogyan?

Figyelt kérdés
2012. nov. 4. 17:55
 1/9 anonim ***** válasza:

A 4 évesem kizárólag anyatejet kapott 5,5 hónapos koráig. Megkóstoltattam vele az almalét és nem tetszett neki. 7 hónaposan volt hajlandó újra megkóstolni, és borzasztó lassan haladtunk. A mai napig nem kalandvágyó étkezés terén. Nagyon kevés fajta kaját eszik sajnos.

Na, mégegyszer ilyen hibát nem követek el! :)

A kicsi most 5,5 hónapos, 4,5 hónaposan elkezdtem ismertetni az ízekkel. Most már: szereti az almát, őszibarackot, körtét, krumplipürét (főtt krumpli lével), szilvát (a szilva bolti). Egy étkezés sincs kiváltva, de nagyon szeret enni :)

2012. nov. 4. 18:13
 2/9 anonim ***** válasza:

6 hónaposan kezdtem a kóstoltatást, de a kicsi mindent kitolt a nyelvével. Nem erőltettem. Vártam pár hetet, újra próbálkoztam. Megint nem fogadta el. Aztán egyszer az ölemben ült, előttem volt a tányéromban főtt krumpli, ő pedig egész egyszerűen belenyúlt, megevett egy darabot. Ekkor volt 9,5 hónapos.

Innentől nem pépesítettem, hanem rendes, darabos ételt adtam neki, amit kézzel csipegetett a tányérból. Ha pépes kajával és kanállal közeledtem, fintorgott, eltolta...

Mint utólag kiderült, ennek a csipegetős dolognak van neve is, ez a BLW-módszer...

2012. nov. 4. 19:16
 3/9 anonim ***** válasza:

2. vagyok.

Még azt akartam írni, hogy ne erőltesd. Én pont az ellenkezőjét gondolom ,mint az 1 válaszoló. 6 hónapos kor előtt teljesen felesleges elkezdeni a kóstoltatást, és ha nem fogadja el, akkor azt ösztönből teszi, mert a szervezete még nem érett a szilárd táplálék befogadására. Ha 1 éves korig nem eszik mást, csak anyatejet, az sem baj (persze, ha szépen fejlődik, ellenben lehet valami gond is).

2012. nov. 4. 19:20
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Babám a héten lesz 7 hós és 8700gr.

Anyatejes, 6 hósan kezdtem volna de nem fogadta el, most megint próbáltam de most még határozottabban tiltakozik.Akkor várok még. Nagyobbik fiamnál is ez volt a helyzet, ő 7.5 hósan egyszer csak kinézte a számból az almát és onnantól kezdve gyönyörűen evett, most már 4 éves és ő a legjobb evő az oviban. Csak nem értem,h miért alakult így, úgy látom, hogy nem érett rá a kicsi sem, nem is fogja fel,h kaja, egyszerűen nem érdekli. várok még válaszokat.

2012. nov. 4. 19:59
 5/9 anonim ***** válasza:

2-3. vagyok.

Nem kell kutatni, hogy miért alakult így. Minden baba ahogy minden felnőtt is) más és más. Más ütemben fejlődnek. Az egyiknek 3 hónapos már kibújik az első fogacskája, míg egy másiknak 10 hónapos koráig egy szál foga sincs. Az egyik már 10 hónaposan lépeget bútorok mellett, míg egy másik csak 1,5 évesen kezdi. És még lehetne sorolni. Nincs ez másként az evéssel, a gyomor fejlődésével sem.

Vannak babák ,akik már 6 hónapos koruk előtt megérnek rá (bár ez nagyon-nagyon ritka, de előfordul) viszont rengeteg olyan is van, aki csak 9-10 hónapos kora körül.

Úgyhogy szerintem ne agyalj ezen, majd ha eszik, akkor eszik. Az anyatej (vagy tápszer) még elég neki, éhen nem fog halni, majd jelezni fogja, ha már ez kevés neki.

2012. nov. 4. 20:16
 6/9 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Egyébként igaza van a másik válaszolódnak, biztos, hogy ha a kislányom nem lett volna "érett" a hozzátáplálás megkezdésére, akkor vele sem mentem volna semmire. Ő konkrétan kinézte a kanalat a szánkból. Rájött, hogy mire való, és amikor vittük a kanalat a szánkhoz, akkor ő is nyitotta a kis száját:)
2012. nov. 4. 20:34
 7/9 anonim ***** válasza:

Üdv. a klubban! :)

Fiam akkor fogadta el jóízűen, mikor már darabosat tudott enni, önállóan, csipegetve. Gyötrelem volt, a pépeket teljesen kihagyta.

11 hónaposan még 90%-ban anyatejes volt, mindezek mellett gyarapodott.

Most lassan 20 hónapos, és mi is keskeny mezsgyén lépegetünk, mert válogatós, és nehezen fogadja az új ízeket.

2012. nov. 4. 23:47
 8/9 anonim ***** válasza:
Az én lányom sem fogadta el, 6 hónapi kizárólag anyatejes volt, nagyjából egy éves koráig 80 százalékban anyatejet evett, nálunk a BLW volt sikeres végül:). Most két éves, mindent eszik, bölcsiben is, másfél éves kora óta levest is egyedül kanállal.
2012. nov. 5. 13:59
 9/9 anonim ***** válasza:

Az első fiam félig tápos volt. 4 hónaposan elkezdtem a hozzá táplálást. Mindent megevett (csak egyedül a céklát nem). Iszonyatos adagokat fogyasztott. Ahogy nagobb lett, csökkent a mennyiség és egyre válogatósabb lett, olyannyira, hogy kb 2 évesen 10 féle ennivalót evett meg. Ez kb 3 és fél éves korában kezdett javulni. Most 4 éves és egyre bátrabban kóstol meg ételeket.

A második fiam anyatejes, jelenleg 7 hónapos. Vele 5,5 hónapos korában kezdtem a hozzá táplálást, nem nagy sikerrel. Néhány naponként próbálgattam ismét adni az ételt. Jó 6 hónapos volt, mikor már elfogadta, de a mai napig nagyon keveset eszik, de majdnem bármit (Ő az almát nem eszi, mert nagyon fáj a pocija tőle, órákkal később is almát hányt föl; de főzve nincs vele gondja). Néha üveges baba kaját is adok neki, de egy üvegnyit kétszerre eszik meg (ha az én főztömet eszi, akkor is ugyanennyi eszik). Viszont 10 kiló és 75 centi.

2012. nov. 5. 15:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!