Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Babanaplóba miket szokás...

Babanaplóba miket szokás beleírni?

Figyelt kérdés
2012. nov. 3. 11:51
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

A legtöbb babanaplóban kitöltendő kérdések vannak.

Bele lehet ragasztani az első ultrahang felvételt, ha van, akkor a karszalagot, az első kórházi képet. Bele lehet írni, mi a szülők foglalkozása, hány évesek voltak a baba születésekor. Hány kilóval és centivel született a baba, azonnal felsírt-e, volt-e haja, vagy hosszú körme. Onnantól kezdve meg azt, melyik héten mit produkált, milyen ételt kóstolt először stb...

2012. nov. 3. 12:07
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy kezdtem az egészet, hogy a súlyát felírtam, a hosszát, hogy mikor mennyit evett (tápszerkiegészítést is kapott kezdettől fogva), aztán írtam hogy mikor mit csinált először, mikor jöttek ki a fogai, hozzátáplálásnál mikor mit kóstolt. Egy éves koráig napi szinten vezettem. Az első szavakat, mit hogyan mondott, stb. Azóta már inkább átment ilyen poén-könyvbe, aranyköpéseit írom, illetve a főbb fejlődési szakaszokat, és természetesen a súlyát, magasságát vezetem kb. havi szinten. 3 éves múlt, de még mindig vezetem, és tök jó visszaolvasni a régebbi dolgokra. Az egészet azért is határoztam el, hogy vezetni fogom, mert mikor anyukámat kérdeztem, mi mikor mit csináltunk, sajnos semmire nem emlékszik. :(
2012. nov. 3. 13:02
 3/5 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat

nekem olyan a naplóm hogy van benne pár kérdés, de ilyen rendes napló kinézete van, le van bontva napokra minden oldal.

és milyen személyben írtok bele? mármint hogy a baba nevével írod, hogy XY ma ekkora és ennyi meg ennyi stb, vagy a babához szólóan írjátok?

2012. nov. 3. 13:06
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem a babához szólóan, hanem róla írtam.
2012. nov. 3. 13:17
 5/5 anonim ***** válasza:
52%

Nekem is kitöltendő babanaplóm van, de mellé még írok saját naplót is. Na nem hagyományosat, mert pl. mikor hány centi és kiló azt is vezetem persze, de a későbbiekben az a gyerkőcöknek kevésbé lesz izgi.

Én inkább érdekesebb témákat írok bele és én mindig a babához szólóan írom,mert úgy tervezem, hogy a lányom és a fiam majd ha elég érettek lesznek rá (14-16 évesen) akkor majd odaadom Nekik, addig rejtegetem:) szülinapi ajándék lesz majd egyszer, a lányom biztosan nagyon fogja értékelni,hát a fiúk az más tészta, de igyekszem a fiam számára is érdekessé tenni. Pl. lefotóztam a jelenlegi autónkat, hogy na ilyen autója volt anyáéknak amikor születtél, vagy érdekes sporteseményeket, cikkek örökítek meg a mostani hírességekről pl. Messi, Ronaldo, Vettel stb. Szóval, hogy a fiam számára is érdekes legyen.

Lányomnak a naplójába pl. beírtam, hogy mi volt a divat amikor született (képekkel stb.), milyen sláger volt toplistás akkoriban stb. Kik voltak a Nobel díjasok, ki volt a miniszterelnök itthon, néhány érdekesebb hazai- és külpolitikai hír stb.

Kik voltak a menő színészek, milyen filmeket adtak a mozik,szóval a témák tárháza kimeríthetetlen:)

Nagyon érdekes lesz belelapozgatni 10-20 év múlva nekünk is,nem csak a gyermekeinknek.

2012. nov. 3. 13:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!