Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor lesznek ritkábbak az...

Mikor lesznek ritkábbak az éjszakai evések? Kell ezért tennem valamit, többi lent?

Figyelt kérdés

Babámat sárgán 2200 g-al hoztuk haza, 36. héten született. Szépen hízik és a sárgaság is elmúlt már úgy látjuk a dokival. Nappal 3 óránként eszik kb 90ml-t anyatej és tápszer vegyesen, éjjel pedig 3 és fél óránként eszik. (az elején éjjel nappal 2 óránként kellett keltenem enni) már elég keménynek érzem ezt az éjszakai tempót, nem tudom meddig kell még ennyiszer kelnem etetni (szopi és tápi melegítés, majd visszaaltatás)? mikor fog ez változni? kiló függő lesz? vagy ha elér egy bizonyos kort? kell nekem ebbe már most belenyúlnom, vagy még 3 kilósan 4 hetesen hagyjam ezt így?

reménységre van szükségem:-) köszi ha válaszolsz!

2012. okt. 31. 14:15
 1/4 anonim ***** válasza:

Szerintem ez nem rossz.

3,5 órás kelés azt jelenti hogy 20 óra és 6 óra között kb 2x kel. Ez 1 hónapos babánál nem rossz dolog. a babák legtöbbségénél 2 hós korban kezd kialakulni az éjszaka átalvása, a hosszab idö nem evés éjszaka.

6 hós korig semmit nem tudsz tenni, de 3 hós kor alatt meg nem is izgulnék rajta.

2012. okt. 31. 14:19
 2/4 anonim ***** válasza:

Szépen hízott a születéséhez képest, de még mindig icipici baba, és a 3,5 óránkénti evés szerintem még kell neki.

Ha nem lesz éhes, úgyis aludni fog. Vagy még kelteni szoktad?

Én nagyon maximum 4-4,5 órát hagynék egy ilyen pici babának, utána etetném mindenképpen.

2012. okt. 31. 14:20
 3/4 anonim ***** válasza:

Szerintem ebbe nem szabad belenyúlni, ahogy Te fogalmazol, de szerintem nem is tudnál. Majd alakul ez magától, ahogy nő.

Én kb 2 hónapos kora körül sokaltam be az éjszakai szopik miatt, mert mindig bealudt a rajta, így volt, hogy egy órát kínlódtunk, mire visszaaludt. Úgyhogy én azt csináltam, hogy mivel nálunk is volt tápszerpótlás sokszor, így éjszaka, amikor felkelt tápszert kapott. Ha l emlékszem úgy volt, hogy 11 körül szopizott, és 2-fél 3 körül tápszert kapott, 6-kor pedig megint szopi, és így akkor mindig elég is volt neki a tejcsi! Max. ennyit tudok javasolni, hogy könnyebb legyen..

Kitartás. Az én kislányom már 4 hónaposan átaludta az éjszakát!

2012. okt. 31. 14:25
 4/4 A kérdező kommentje:
O.k. köszi, akkor kitartok:-) nem, most már nem kell kelteni, hanem mint az óramű sír fel épp 3 és fél óránként éjjel. Tényleg köszi!
2012. okt. 31. 14:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!