Hogy működik az ovis beíratkozás?
Tényleg attól függ, hol laksz.
Ha az oviban, ahová vinni szeretnéd, túljelentkezés szokott lenni, akor jobb 1 évvel előtte szólni.
A beíratkozás mindig tavasszal szokott lenni, akármikor kezdtek el abban az évben járni. Tehát én egy beíratkozással előtte szólnék. Nálunk van ovi, ahol zsúfoltság van, ha oda mentünk volna, előtte évben szólok ott. Mivel nem oda mentünk, ezért tavasszal beírattam, decemberben, mikor 3 éves lett, vittem.
Bölcsiben ritka, hogy üres helyek vannak, ezért oda aztán tényleg indokolt lehet előtte 1 évvel biztosan szólni, hogy majd vinni szeretnéd.
Nálunk nem zsúfolt az sem, mikor vinni akartam, akkor szóltam, aztán csaknem másnaptól vittem is.
De oviba, ha nem egy felkapott hely, vagy nem olyan helyen laksz, ahol kevés a férőhely, akkor nem kell előbb szólni.
Csak nehogy lemaradj.
Szia!
Az én fiam is 8,5 hónapos és már márciusban bementünk a bölcsibe,feliratkozni.
Nálunk a lakótelepen 2 bölcsi van,mi azt választottuk,ami mellett van a nagyfiam ovija.
Nekünk szerencsénk volt 2 éve az ovival,mert abból 4 van,de nem a körzetesbe mentünk.
Igaz a fiam augusztusi,éa valahova mindenképpen fel kellett venniük.
Idén 20 gyereket vettek fel,és 14 van várólistán,ez pedig nagyon durva.
Szerintem 2008ban nagyon sok baba született,így mi sem fogunk beférni,mint novemberiek.
Gondolom,akkor a kisfiam jár még 1 évet bölcsibe:(!
Pedig az nem lenne túl jó,bár régebben csak 1x volt ovi kezdés,nem folyamatosan.
De ilyenre az ember nem gondol,ha babát szeretne:)!
Az oviba előre nem lehet feliratkozni,csak az év májusában,amikor tölti a gyerkőc a 3-at.
Tehát nekünk majd 2011 májusában kell beiratkozni.
a 10:25-ösnek...
szerintem,ha megkérdezed a védőnőt,biztos tudja,hogy hova tartoztok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!