Segitenétek? Nagyon elcsúszott alvás, tanácstalan vagyok.
Kislányom a héten lesz 6hós,hasonló tapasztalatokkal vagyok mint te!
Nálunk 11-éjfél között aludt el eddig.most az óraátállítással előrébb jött 1 órával(hallelúja)!
Sokan mondták hogy úú hát az nagyon nem jó,már 8-9között kéne aludnia blabla...
aztán olvasgattam és elfogadtam hogy az én babám bagoly típus és az ő bioritmusa így van beállva!
azt hogy 9kor aludjon el szerintem Te nem tudod elérni,majd ő alakítja magának de azért korábbra tudod hozni az alvást!
Mi pár hete vettük észre hogy az esti nagy alvás előtt fent bír már lenni 3,5-4 órát!Ti mennyit vagytok fent?
mert nálunk az volt a probléma hogy kora estére még becsúszott egy alvás (8-9körül)és így eltolódott az egész és sokáig fent voltunk!szóval a lényeg hogy most óraátállítás után este 6 körül ébred és utána már nem hagyom aludni hanem amíg lehet szórakoztatom így 10kor "már" ágyban van!
De ki kell tapasztalnod hogy mennyit bír a picid fent lenni mert 3-4hete is próbáltuk ezt és akkor 9-10közöt bealudt (3óra ébrenlét után) és utána úgy ébredt mint a délutáni alvásból majd hajnali 1ig kukorékolt...
de amugy azt szokták még tanácsolni hogy mindig csak 1picivel hozd előrébb az alvást(10-15perc) apránként és akkor átállhat ő is idővel!
Az étkezésről meg annyit hogy én is igény szerint szoptatom és a mai napig 3óránként eszik és a doki szerint nincs ezzel probléma!Teljesen normális ha úgy eszik!ne másokat meg a könyveket nézd,hanem csak a baba igényeit és hidd el minden jobb úgy!
Jó babázást és bocsi h hosszú lett :)
ez mekkora hülyeség, hogy 4 óránként kéne ennie, főleg ha már hozzátáplálod :)
oviban így eszik a fiam:
itthon kakaó, reggeli 8, 10kor gyümi, f12 ebéd, 3kor uzsonna, f7 vacsora.
hol van itt 4 óra? :)))
ez elalvás meg talán egy jó napirendel előre hozható, de ne egyik napról a másikra próbáld, hanem szép fokozatosan.
próbáld úgy, hogy a fürdés legyen a kezdete az altatásnak.
mondjuk ma fürdesd 11kor, majd szopi, altatás, akkor már ne kapcsolja lámpát, ne beszéljetek, ne menjen a tv, ilyenek. minden nap hozd 20 perccel előrébb a fürdést, addig meg is szokja, hogy ez a rendszer, nem éri váratlanul, pár nap alatt megtanulja :)
ja és azt is olvastam h a babák teljesen felvehetik az anya bioritmusát,ahogy még a pocakban volt..nálunk tökre ugyanúgy alszik mint én és persze ő is 20szor felkel éjjel mint ahogy tette míg ő a pocakban volt :)
Ha ezt tudom előre terhesen tuti 9kor aludtam volna!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!