Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » El lehet kényeztetve egy...

El lehet kényeztetve egy három hónapos baba?

Figyelt kérdés
A lányom 3 hónapos és anyukám szerint nagyon el van kapatva.Én úgy gondolom h nem lehet ilyen korban még.Tény h sokat van kézben és sokat kell vele foglalkozni de miért baj ez?Anyum szerint az ilyen gyerekekből lesznek az olyan rossz gyerekek amik a tv-ben is vannak.:(
2009. aug. 9. 21:20
 1/6 anonim ***** válasza:
szerintem is ez hülyeség. Még túl pici szüksége van az anyjára hogy babusgassa. Tedd azt ami szerinted a legjobb.
2009. aug. 9. 21:23
 2/6 anonim ***** válasza:

Oh, na persze. Régen még az volt a nézet, hadd sírjon, erősödik a tüdeje. Az én anyósom már a 3 napos gyerekre is azt mondta, hogy el van kapatva, mert ha felvettem elhallgatott. Ne is foglalkozz vele.

A tv-ben látott deviáns gyerekek inkább pont attól lesznek olyanok, hogy a szülők nem foglalkoznak velük. Ennyi idősen még egyébként sem tudja manipulálni a szüleit, azt csak később tanulja meg.

Ha hagyod sírni, egy idő után tényleg kevesebbet sír majd. De ez azért van, mert rájön, hogy feleslegesen sír, úgysem reagál rá senki. Elveszted a bizalmát, és aztán később még nehezebb lesz vele.

2009. aug. 9. 21:24
 3/6 anonim ***** válasza:

szia,

amikor a kisbabám megszületett, anyum azt mondta, h ne várjam el egy kisbabától, aki addig sohasem volt egyedül, h szeresse a kiságyban a szobájában. Ha mi a nappaliban vagyunk oda vigyük, ha a konyhában oda, és ha ölben szeretne lenni akkor vegyük fel, mert olyan rövid ez az idő.

A mi fiúcskánk sokat volt ölben, sokat foglalkoztunk vele, mindig beszéltem, beszélek hozzá, és nincs vele semmi gond, szót fogad, "segít". Kb. öt hónapos kora után már nem szerette ölben, jobban érezte magát a földön a játékai között. Forgott, gurult, kúszott, hét hónaposan ült fel egyedül, és kezdett el mászni. Most 21 hós.

Ez nem kényeztetés, elkapatás. Ez egy igény mindkét részről- szerintem. Csak bátran "babázz".

2009. aug. 9. 21:32
 4/6 anonim ***** válasza:
Annyira egyetértek az előzővel, h nem írom le még egyszer :) Nem elkapatva van, hanem szeretve ;) M.
2009. aug. 9. 22:14
 5/6 anonim ***** válasza:
Nekem is mindig ezt mindták és mondják.Nekem 5hós a kislányom,de nem érzem,hogy ellenne kapatva,azért,mert a nap 24órájában velem van és ha megvigasztalom,mert kicsit nyügősebb.Nagyon kiegyensulyozott kisbaba,aki tudja,nem kell torkaszakadtábol üvölteni,ha szüksége van valamire,mert számithat rám.Ezért csak nyöszörögve jelez.Sirni csak a védőoltásoknál hallottam.Tudja érzi,hogy szeretve van,és helyesebbnek tartom,hogy mint könyekkel a szemében üvölcsön,hogy vegyem ki a kiságybol.Nem tudnék erre legyinteni.Régen ezt mewgtették,tegyék.Én nem fogom.Nincs elkényesztett gyerek,csak rosszul nevelt.
2009. aug. 10. 10:25
 6/6 anonim ***** válasza:
Bocsi:üvöltsön:)
2009. aug. 10. 10:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!