Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 5 hónapos babával bevállalnátok?

5 hónapos babával bevállalnátok?

Figyelt kérdés

Esküvői meghívást kaptunk 200 km-re, délutáni ceremónia, esti lagzi, férjem kollégája, én csak látásból ismerem. Lehet ottalvós vagy hazajövős is, utóbbi esetben szerintem én vezetnék, mivel utálom az alkoholt meg szoptatok is. A férjem szerintem menne, de rám bízta, egyedül nem akar, akkor inkább maradunk mind itthon. A kislányunk elég vidám baba, az autósülést mértékkel de bírja, óránként azért eddig megálltunk ha mentünk anyósomékhoz, mert onnantól már nyíg.

A kérdés, hogy bevállaljuk-e első nem otthon alvós dolognak ill. hazajöjjünk-e előbb vagy hagyjuk az egészet a fenébe.

Érveket kérek, ill. tapasztalatokat, ha próbáltátok és bevált, miért, ha nem, szerinted miért.

Utána megírom, nekem mi a véleményem, de kiváncsi vagyok, meg még nem is döntöttük el egyáltalán.

2012. okt. 24. 17:33
 1/10 anonim ***** válasza:
Mennyi idős a gyerek?
2012. okt. 24. 17:34
 2/10 anonim ***** válasza:

Bocsi csak a szememet nem szúrta ki, hogy 5 hónapos.

Simán mennék, ha van kedvetek.

2012. okt. 24. 17:35
 3/10 anonim ***** válasza:

Én elmennék a helyedben és az ottalvós verziót választanám. Kijár neked is egy kis szórakozás, változatosság. Persze ez a babád természetétől is függ. Az én fiam rugalmas, szereti a nyüzsgést és mellettem el tud aludni idegen helyen is.

Szerintem a hazajövős verzió nem annyira jó, egy nap alatt 400km-t menni nem túl kellemes, meg fölösleges is szerintem. Ha mentek, aludjatok ott, de ha nem akartok, akkor nem érdemes elmenni. De ez az én meglátásom csak. :)

Mindenesetre jó szórakozást, ha mégis elmennétek! :)

2012. okt. 24. 17:40
 4/10 anonim ***** válasza:
89%

Én nem vállalnám be.

A fiam ennyi idős korában egész jól tűrte az autózást, sőt általában mindig bealudt útközben, de ha éppen nyűgös napja volt, amit ugye nem tudhatsz előre, akkor viszont 25 km-t is sok volt utazni vele, nem 200-at. Végig nyűglődött, sírt, ki akart szállni, kapálózott az ülésben.

Plusz egy 200 km-es utazás még egy felnőttnek is fárasztó, egy babának meg főleg. Akkor meg lehet a megérkezés után lenne nyűgös.

Meg ennyi idősen ők még többször alszanak és én azt gondolom, hogy legnyugodtabban és legkényelmesebben ágyban tud aludni a gyerkőc, nem az autóban. Most ha 1 alvás épp ott történik, de 200 km utazásnál, plusz lagzizásnál nem nagyon volna mód nyugodt helyen altatni.

Meg hangos is lehet még az ő fülének a zene is.

Szóval én nem vinném. De ez én vagyok, lehet más pont az ellenkezőjét gondolja.:)

2012. okt. 24. 17:41
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Igaz nem eskuvore de pont 5 honapos babaval mentunk 50-dik szulinapot unnepelni szinten 200km-re anyosomekhoz. A szulinapi buli egy hotel ettermebe volt tartva es mi itt foglaltunk szobat a kisfiunkkal. Semmi gond nem volt vele. A mi esetunkben nyar volt es nagyon jo ido. Delelott 11-kor erkeztunk oda. Bejelentkeztunk a szobaba, lezuhanyoztunk es elmentunk ebedleni egy kozeli etterembe, ott megetettem a kisfiamat is (o ebedre mar tapszerrel kikevert babarizst kapott). Eleg jol viselte. Jollakott, nezelodott amig mi ettunk aztan bealudt. Onnan eljottunk, picit setaltunk es visszamentunk a hotelbe akkor mar gyulekeztek a vendegek. Volt udito, akinek kellett alkohol, sos meg edes sutik es mindenki beszelgetett, ment a zene a kisfiunk meg nezelodott. Hol en voltam vele, hol a ferjem, hol anyosek edesgettek. :) Aztan kicsit nyugoskodott mert elfaradt es gondolom sok uj inger erte. Felvittem a szobaba, szopizott es aludt egy jot en meg ottmaradtam mellette. A ferjem meg lent volt a szuleivel. Tv-t neztem es megvartam amig felebred. Aztan lementunk az unnepi vacsorara. Ott eleg jol viselte, elvolt az asztalnal egy megdontott etetoszekbe 20-25 percig, nezelodott meg ragcsalt par csorgot. Az ocsem itt atvette egy picit es eljarkalt vele 1 oran keresztu. Aztan kapott ismet enni (tapszert uvegbol, hordozoba volt teve) es jol bealudt. A hordozot meg leraktam magam melle es itt aludt tobb mint masfel orat. Egyaltalan nem zavarta a zaj, a zene, a beszelgetes pedig neha akkorkat nevettek az emberkek, hogy csak na. A sok uj ingertol nagyon kifaradt. Aztan felebred es meg lent voltunk vele egy ideig. Ocsem megint elvitte picit aztan vegul valamikor 10 ora korul felmentunk vele a hotelszobaba. Ott ismet szopi es aludt reggelig. En szopi utan meg lementem kicsit dumalni meg tancolni, megittam 1 pohar pezsgot egy koccintas erejeig. A ferjemmel is tancoltam kicsit ismet az ocsemnek koszonhetem aki vigyazott ra 1 orat a hotelszobaba. Aztan en utanna le is fekudtem aludni. A ferjem meg lent volt ejjel 2-ig aztan vege is volt a bulinak. Az egvilagon semmi gond nem volt vele. De szerintem ez nagyon babafuggo, hogy mennyire tud egy uj helyhez illeszkedni. Baratnomek a 6 honapos kislanyukkal mentek el egy eskuvore es amikor beertek a hotelbe a gyerek annyira megijedt az uj szobatol, hogy legalabb 1 oran keresztul nem tudtak letenni a kezukbol mert orditott. Aztan az eskuvon az etterembe sem szerette a sok eles fenyt meg zajt igy felvaltva voltak vele mert nem tudtak ott sem letenni az asztalhoz. Szoval nagyon valtozo.
2012. okt. 24. 17:56
 6/10 anonim ***** válasza:
Húú én nem vinném.
2012. okt. 24. 19:51
 7/10 Jégtánc ***** válasza:
Mi voltunk esküvőn amikor 5,5 hónapos volt a lányom.Nagyon élvezte,mondjuk rokonok közül sokan akkor látták először.Semmi probléma nem volt,pedig a szállás máshol volt mint a lagzi.Amikor már láttam rajta hogy fárad ,levittük a pincehelyiségbe,megetettem,és aludt a babakocsiban.Pár percenként mindig lement valaki a közülünk és ránézett hogy minden rendben van.Fél 1h körül mentünk a Panzióba,egy nyekkenés sem volt részéről.
2012. okt. 24. 21:11
 8/10 Jégtánc ***** válasza:
Nyugodtan menjetek el.:)
2012. okt. 24. 21:12
 9/10 anonim ***** válasza:
Az en kisfiam 5 honaposan mar tulvolt 2 repulesen is,de neked kell ismerned a babadat,hogy mennyire viselik meg az uj dolgok.Sajat velemeny es fokent tapasztalat,hogy mi anyukak legtobbszor tulaggodjuk a dolgokat,a gyerek meg elvezi az ujdonsagot;-)
2012. okt. 24. 23:02
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Mondjuk pro az, hogy nagyon vidám baba, lényegében mindenkire mosolyog, ha jó kedve van és az esetek kb 80%ában nagyon derűs. De van az a 20 % mint ma, nem tudom, hogy front volt vagy mi de fejhangon sikítva farkasüvöltésben ordibált, mert ez már nem sírás volt, ha felvettem pár perc múlva elrúgta magát, ha letettem akkor meg toporzékolt. Pedig még csak 3 hós, nem jön a foga, nem fáj a hasa egyszerűen csak rossz napja volt, semmi sem felelt meg neki.

Ha egy ilyet fog ki az ifjú pár vagy éppen a szomszéd szoba vendégei akkor rémálom, ha meg éppen kiegyensúlyozott, akkor bárhol elvan, bármivel eljátszik. A másik, hogy december közepén nem tudom milyen hideg/meleg lesz akár az étteremben, szobában...ez mondjuk kontra.

Nem tudom, a mai nap teljesen kikészített :)

2012. okt. 24. 23:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!