8,5 hós babának lehet már forralás nélkül csapvizet adni?
Figyelt kérdés
Még babavizet adok neki,de kiváncsi vagyok,hogy lehet-e ennyi idősen!
Vagy esetleg ki mikortól adott a babájának úgy?
2009. aug. 9. 14:59
1/6 anonim válasza:
Két éves kor allatt nem adnék forralatlan vizet, különösen nyáron nem - ha csak kicsit is fertözött, akkor nagyon komoly baja lehet belöle egy pici gyereknek.
2/6 anonim válasza:
Én kb 8 hós korától adtam...
Nem lett semmi baja, az immunrendszere tökéletes. Soha nem volt még beteg, pedig lassan három éves (és sajnos szoptatni sem tudtam).
De azt mondják, várd ki az 1 éves kort legalább.. Ezzel rosszat nem tehetsz:)
3/6 anonim válasza:
Szia!
A víz Nitrát tartalma miatt 1 éves korig ajánlott forralt vizet adni!
4/6 anonim válasza:
A nitrát nem tűnik el forralással a vízből.
5/6 anonim válasza:
Én fél éves kora óta forralatlanul adom a vizet a babámnak - mindenki ki van akadva, de én nem az ijedős fajtából vagyok. Most 8 hónapos és kb. 5 dl csapvizet iszik meg, beteg még nem volt. Igaz én a táplálásban sem az éppen aktuális trendet követem.
Úgy tudom, hogy a babák 1 éves koráig nem szokták adni a csapvizet.
6/6 anonim válasza:
A lányomnak egyszer adott az apja éjjel csapvizet egy éves korában és utánna majdnem egy évbe telt, mire rendbejött; állandó hasmenés, a súlya megállt és állandóan fájlalta a hasacskáját. Igaz, hogy nálunk nem túl jó minöségü a csapviz - nincs csatoronázás, de azért én inkább nem kisérleteznék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!