7 hónapos babátoknak mit adtok tízóraira és ebédre?
Tízóraira gyümölcsöt: reszelt almát, összetört banánt, esetleg barackot a mélyhűtőből. Ezeket néha magukban, néha belereszelek kis körtét, vagy teszek hozzá 2-3 szem mélyhűtött meggyet héj nélkül.
Ebédre főzeléket: krumplival főzök össze répát vagy sütőtököt, holnap kóstoljuk a salátát. Azt turmixolni fogom, egyébként csak összetöröm villával. Húst még nem kapott, talán jövő héten.
Pont ez a kérdésem igazából, hogy mit főztök babátoknak otthon? salátát? Milyen salátát? Jégsalátát?Én krumplit meg almát szoktam összefőzni neki és ezt turmixolom össze.Néha teszek bele kevés főtt csirkehusit.Ezen kívül mit főzhetnék még neki?Ja bébiételben szokott enni paradicsomos burgonyát meg sütőtököt.Evett már cukkinit meg céklát is, de nem nagyon jön be neki sajna egyik sem.Mit főzzek még neki?
Köszönöm!:)
Előbb-utóbb nagyjából bármilyen zöldséget összefőzhetsz neki krumplival. Sárgarépa, sütőtök, cékla, spenót, saláta (én jégsalátát vettem), cukkini, tök, fehérrépa, brokkoli, zöldbab, zöldborsó. 8 hónapos kortól ízesítheted petrezselyemmel, zellerrel, készíthetsz joghurtos vagy kefires habarást.
Szerintem otthon jóval változatosabban tudod etetni, mintha üvegeset adnál. Én még nem találkoztam salátával vagy céklával üvegesben, de még meggyel sem.
Én tegnap éppen répa-krumpli-pulykamell főzeléket csináltam egy pici olajjal és sóval.
Nem szoktam nagyon össze turmixolni, hagyok benne kisebb darabokat és nem is teljesen pépes. Az első fiamnál jól elrontottam a dolgot. Neki mindent szinte teljesen simára turmixoltam, és amikor a kicsit darabosat/törtet kellett volna adni, csak öklendezett. Addig nagyon jó evő baba volt, onnantól alig evett valamiket (választékra gondolok. Most 4 éves és kezd megjönni a bátorsága a kóstolgatáshoz.
A pici jó 1 hét múlva lesz 7 hónapos, Ő rögtön tudta, hogy mit kell kezdeni a darabos hammával (így nevezi).
Amikor még szoktam neki főzni:
répa-krumpli
répa-alma-krumpli
répa-fehér répa-krumpli
brokkoli-krumpli
spenót-krumpli
cékla-krumpli
a fentieket néha "megbolondítom" egy kis csirke husival, esetleg pulykával. Most már mindig használok olajat és egy picike sót.
Gyümölcsöket nem szereti, az almától nagyon fáj a hasa. Ma fogok neki párolni egy kis almát, hátha úgy nem fáj tőle a pocakja.
Babakekszet is adtam neki, nem rajongott érte, gyümölcsbe is aprítottam, úgy már inkább ette. Egybe sárgarépát szoktam adni a kezébe, hogy "rágcsálja".
Üveges babakaját is szoktam neki adni, de van, hogy 2-3 napig eszik egyet. Az üveges gyümiket szívesen eszegeti, de azt is több adagban.
11 óráig csak anyatejet kap, utána egy kis főzeléket, délután 3-4 körül szoktam adni neki gyümi félét, utána csak szintén tejcsi.
Most készülök tejpépet venni neki, hátha úgy jobban megeszi a gyümölcsöket, főleg az almát (bele reszelem neki).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!