A nagypapájával mennyi időközönként kell találkoznia egy kisbabának, minimális megjelenési időközönként és időtartamban?
A nagypapa elfoglaltsága miatt kérdezem. és egészséges-e a kisbaba lelki/családi életére nézve ha a nagypapa a második feleségével együtt jön (aki nem ugyanaz a nagymamával).
Szakember válaszát várom, nem kisiskolásokét.
A Ti gyereketeknek Ti lennétek a példaképe, hisz minden gyereknek a saját szülője az isten egészen addig, amíg nem csinál ellentéteset azzal, amit állít.
A Rajtatok kívül lévő világ elől nem tudjátok elzárni, és ott nem csak a papa, mama, hanem sok ismerős, rokon, barát is elválik vagy különél. Ezt megtaníthatjátok neki, mint hibát. Hogy van, hogy hibázik az ember, mikor választ, és később próbálja azt kijavítani.
De ha Ti soha nem veszekedtek/vitatkoztok a gyerek előtt, ha mindig tisztelettel beszéltek egymással, és látja, hogy szeretitek egymást, hidd el, neki ez lesz az etalon.
És hozzáteszem, saját példámból kiindulva, ezért fog nagyon nehezen társra találni. Mert ilyen családból indultam, és olyan társat kerestem, akinek a családja pont ugyanígy él. 37 évesen találtam meg a társam. Előtte csak csonka családban élőket, vagy fura családi viszonyokat - ezáltal sérült fiúkat találtam, és nem kaptam vissza ugyanazt az érzést egy-egy összejövetel (legyen az csak egy vasárnapi ebéd) alkalmával, mint otthon. Ellenben megérte kitartanom, mert nagyon boldog vagyok, és most várjuk kislányunkat. :)
"Nem szeretnénk ha az lenne a természetes és elfogadott a későbbiekben a gyermeknél, hogy egyik szülő ezzel a másik azzal él"
Ezt akkor tudjátok elérni, ha tanyára költöztök és onnan a gyerek ki sem lép évekig és egy pár kilométerrel odébb lévő kapunál megszűritek a belépőket, vagy költözzetek a Krisna völgybe a krisnások közé, ha jól tudom, ott sincs válás.
Ahogy a gyerek közösségbe kerül, pillanatok alatt azt látja, hogy Pistike anyukája részegen esik be a gyerekéért, Julikát az anyukája egy férfival kettesben behozza és délután az apukája egy nénivel viszi el. Na meg persze Gézuka a te gyereked mellett üvölti Zolikának, hogy: B.. meg te kö..ög.
És amikor a gyerekedet meghívja a Zsuzsika a szülinapi bulijára és ő megkérdezi Zsuzsika anyukáját, hogy a lányának milyen tortája lesz, akkor Zsuzsika anyukája azt válaszolja, hogy nem tudja, mert ezt a bulit Zsuzsika apukája rendezi az ő lakásukban és ő nem él ott.
Előfordulhat ilyen, az én lányomnak ezt mondta egy anyuka.
Lehet, hogy az osztályban ő lesz az a kisebbség, akinek a szülei házasok, még együtt élnek, nincs előző kapcsolatból gyerek.
A környezetet nem tudod kizárni a gyerek életéből, inkább arra kell felhívni a figyelmet, hogy neki milyen jó, hogy az anyukájával meg az apukájával élhet, együtt mennek kirándulni, stb.
A külvilágtól nem tudod elzárni, és nem is szabad mert egyszer úgyis szembesül a valós világgal. Holnap az oviba a barátjáért apuka anyuka helyett a Mariskával érkezik és máris szembesül vele.
A nagypapa sokkal fontosabb a gyerek életében, mint hogy kivel van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!