Szelíd gesztenyét hogy készítsem el babámnak?
Figyelt kérdés
10 hós lesz de még nem evett. magunknak sütni szoktam, de gondolom neki főzve jobb lenne. héjjastól főzzem/ pucoljam mag előtte? csinált valaki ilyet?2012. okt. 18. 08:41
1/4 anonim válasza:
süsd meg
törd össze
almával isteni :-)
2/4 anonim válasza:
Főzni úgy tudod, hogy a külső héját lehúzod. Először a lapos felén levágod vékonyan, aztán a többit is leszeded. Megfőzöd, kb. annyi ideig fő, mint a krumpli. Ne válassz neki szép edényt, barna leve lesz! Ha kész, nem öntöd le a levét!!! Szedsz ki párat, forrón pucolod, hegyes késsel. Mindig csak egy párat szedsz ki a vízből, mert ha meghűl, nehezen jön le a bőre. A kész gesztiket fagyaszthatod is egyben vagy darálva. Ha megdarálod, és csinálsz rá egy kis cukros, vaníliás (rumaromás...) szirupot, akkor gesztenyepüréd lesz, szintén fagyasztható :) Utóbbi mehet persze tortákhoz is, krémbe. Mázsa feletti gesztenyénk szokott lenni, ha van még kérdés, írj :)
3/4 anonim válasza:
Ja, darálni diódarálón a legkönnyebb, de csak akkor daráld, ha kihűlt!
4/4 A kérdező kommentje:
kösssziii
2012. okt. 18. 13:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!