Mi a teendő újszülött esetén, ha van 2 szobacicánk?
Szeretném ha leírnátok, akiknek van benti kisállata, hogy hogyan oldottátok meg ezt a helyzetet, mert párom állítja, hogy ha az első időben a hálónkban alszik a baba a kiságyában mondjuk, akkor a macskáknak nem szabad bejönnie, mert a szálló szőr gondot okozhat. Eddig a macskáknak is volt fekhelyük a hálónkban.
Nade nem csak a kiságyban van egy baba, ráadásul érintkezünk velük, nap mint nap, úgyhogy nem lehet ezt elkerülni...Gondoltam baldachinra is, amit össze lehetne húzni a kiságy felett, hogy ne szálljon rá tényleg semmi alvás alatt...
Szia! Nekünk 4 cicuskánk van és én is kikötöttem, hogy semmilyen körülmények között nem vagyok hajlandó megválni tőlük :-) Holnap leszek 8 hetes. Bár 18 éve élek macskákkal még nem estem át a toxoplazmózison, de gondolom az ezzel kepcsolatos veszélyekre felhívták a figyelmedet. Amióta tudjuk, hogy babát várok, a cicák szigorúan ki vannak zárva a hálóból, pedig mind a 4-en ott aludtak velünk, de zokszavuk sincs, békén hagynak. Szerencsére nekünk is sok helyünk van, úgyhogy az alsó szintet ajtóval tervezzük lezárhatóvá tenni, mire jön a baba, így a felső szint, ahol a háló és a babaszoba is van/lesz illetve a nagy fürdőszoba van teljesen 'steril' marad. Elvégre nem lehet a babára rázárni az ajtót, hogy ne menjenek be a ciccek.
Szóval, szerintem szoktassátok őket a zárt ajtóhoz, fokozatosan, biztos vagyok benne, hogy érzik a benned végbemenő változást, és 'toleránsak' lesznek. Hidd el, tapasztalat :-)
Boldog babázást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!