Mitől lehet zöldes és darabos 2 és fél hós babám széklete?
Szia!
Az én babámnak is volt ez és a doktornő azt mondta hogy túlvan etetve a babóm azért zöldes a széklete!!!
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Nem hiszem, hogy túletetem, 2,5-3 óránként szopizik, és ha elég neki, kiköpi a cicit, ha akarnám se tudnám visszarakni a szájába!:-)
Ami aggaszt, hogy piros és apró kiütéses a popója, ahol összeérnek a kis farpofái, nem lehet, hogy vmi baci v. vírus okozza ezt? Nem nyűgösebb az átlagosnál, nincs láza, étvágya rendben.
Nálunk is pont ez volt a helyzet kb. 3 hónapos korára. A túletetést szerintem úgy kell érteni, hogy a hígabb előtejből szopik sokat, aminek magasabb a tejcukor tartalma, és azt nehezebben emészti meg, és zöldes lesz a végeredmény. A kiütés és a piros popsi lehet a fogzás elindulásától is, főleg ha sokat nyáladzik, mert ilyenkor megváltozik a vizelet PH-ja és jobban csípi a popsit (3 fiamból kettőnek ilyen volt a popsija).
Én is sokat aggódtam a pelusban lévő dolgok miatt, de megnyugtatott az orvos, hogy ha CSAK szopik, akkor igen kicsi az esélye, hogy valami baja lenne az emésztésének. Ha a súlygyarapodása megfelelő és jókedvű, akkor minden OK!!! A neten van egy csomó infó a "babakakiról".
Szoptatott babáknál néha előfordul zöld színű széklet, ez semmi rosszat nem jelent, nem kell megijedni tőle. Nem igaz az a tévhit, hogy a túletetéstől alakul ki, a hátterében az áll, hogy a tej zsírosabb, de okozhatja fogzás, vagy betegségek kísérőjelensége is lehet.
Itt találtam: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!