Lenne pár kérdésem. Válaszolnátok?
1. Ti mindennap kiviszitek a babátokat a levegőre? És ha igen, télen is mindennap kimentek vele?
2. Mikor kezd el a baba 4 óránként enni? Vagy a 3 óránkénti evés nagyon sokáig "természetes"?
3. a hasfájás az csak úgy magától elmúlik, mert vmi változás történik a szervezetében a babáknak, vagy a hozzátáplálás miatt?
4. Az a baba, aki éjszaka 3x kel enni, később is fogja sokkal átaludni az éjszakát, vagy egyik napról a másikra átalussza? Vagy ez előbb ritkulni fog?
5. A fogzás melyik hónaptól várható? Tehát hogy pl mi az átlag, vagy a leghamarabbi idő, amikor már jöhet a foguk?
6. A NEM langyos, de nem is hideg, tehát szobahőmérsékletű tejtől nem tud megfájdulni a pocijuk?
7. (utolsó:)) a hozzátáplálás mindenképpen a tízóraival kell kezdeni? Vagy olyan nincs is, hogy vacsora? Tehát vacsira mindenképpen tejet,vagy tápszert kell kapjon?
Köszönöm szépen!
1. Igen, minden nap van levegőzés, télen is.
2. Az én fiam sosem evett 4 óránként, sőt legtöbbször a 3 órát sem bírta kivárni, igény szerint szoptattam.
3. Igen, nekünk egyik napról a másikra elmúlt a hasfájás, nem a hozzátáplálás miatt, hiszen 3 hónaposan még nem kapott semmi mást anyatejen kívül.
4. Erre nem tudok válaszolni, mert az én fiam pár hetes korától átaludta az éjszakákat.
5. Ez változó. Az én fiamnál 4 hónaposan kezdődtek a fogzási tünetek, de csak 10 hónapos korában jött ki az első foga. Rokon kislánynak 4 hónapos korában már 2 foga volt.
6. Szintén nem tudom.
7. Igen, tízóraival kell kezdeni, vagy reggeli és tízórai között kóstoltatni 1-2 kanállal. Azért, hogy ha netán allergiás lenne valamire, kiütné, vagy megfájdulna tőle a hasa, akkor azt lásd még a nap folyamán, ne éjszaka kelljen ügyeletre rohangálni. A későbbiekben is az új ízeket mindig délelőtt kell adni, a már bevezetett ételeket lehet uzsonnára.
Nem tudok mindegyikre válaszolni, de igyekszem. Nekem egy 6 évesem van és egy 5 hósom!
1: Igen, mindennap kiviszem, kivéve ha szakad az eső, vagy a hó.
2: Nekem egyik sem tartotta be a nagykönyvben megirt 3-4 órát. Evett, amikor éhes volt. :)
3: Sajnos erre nem tudok válaszolni, mert egyik gyerekem se volt hasfájós, ugy hallottam 3 hós kora után elmulik..
4: Fiam 8 hetes koráig 3x kelt enni, aztán egyszer csak nem kelt fel. Átaludta, egyik pillanatról a másikra. Neki nem ritkult, viszont a lányom először 3x kelt, aztán 2 hétig 1x, aztán átaludta.
5: Változó, de 6 hónapos kora felé. Lányomnak 6 hósan bújt ki első foga, fiamnak tegnap! 17-én lesz 5 hós.
6: Sajnos nem tudom :(
7: Azért kell a tizóraival kezdeni, mert ha valami allergiája jön ki, vagy megfájdul a pocija, akkor tudd, hogy mitől. Ha vacsit is adsz neki, és esetleg ezek közül lesz valami, akkor nem tudod, hoy a tizóraitól, vagy a vacsitól..Ha különbözőt adsz neki.
Én vacsira tápszert szoktam neki adni.
Remélem tudtam segiteni!
Szia!
1. Általában kivisszük igen, de azért előfordult, hogy kimaradt egy-egy nap. Télen is ki fogom vinni, kell a friss levegő.
2. Az én fiam 3,5 hónapos kora körül átállt a 4 óránkénti evésre, de ez babánként változó.
3.Nem tudom, mert szerencsére nem volt hasfájós.
4.Az én fiam 2 hónapos kora óta átalussza az éjszakákat, de előtte is csak 1x ébredt, úgyhogy érdemi választ erre nem tudok adni.
5. Az átlag úgy tudom 6 hónapos kor, az enyém most 4 hónapos, néha már kínlódik a fogával, de szerintem ebből még nem most lesz fog.Hallottam már olyan babáról, akinek 3 hónaposan volt foga.
6.Szerintem ezt is babája válogatja.
7.Azért szokták a tízóraival kezdeni, mert ha fáj esetleg a hasa tőle, az ne éjszakára jöjjön ki. Az én fiam fél 8 után fél 12 körül eszik legközelebb, én akkor szoktam neki adni.
1. Én télen nem viszem majd ki minden nap az utcára, csak hetente 3-4szer. A többi napon az erkélyre délelőtt és délután pár percre.
2. A kisfiam 2 és fél hónaposan állt be a 4 órai étkezésre. Onnantól naponta 5-ször evett, de akkor 200 ml-t.
3. A változás annyi, hogy elkezdenek több laktáz enzimet termelni, ami a tej lebontását segíti. Amíg nincs, vagy csak kevés van, addig a gyomor nem tudja megfelelően lebontani a laktózt (tejcukrot), így a belekben lévő baktériumok bontják le a gyomor helyett. Ez viszont azzal jár, hogy ezek a baktériumok gázt termelnek, amitől felpuffad a baba, és fájdalmas görcsök gyötrik. Na, ezen segítenek az olyan cseppek, amelyek laktáz enzimet tartalmaznak. Ezeket anyatejbe (vagy tápszerbe) kell cseppenteni. Így még azelőtt lebomlik a laktóz mielőtt a belekbe kerülne. [link]
A másik a szélcső. Ha borzasztóan puffad, jól jön, ha van otthon. Hidd el, nem szokik hozzá. De az a megkönnyebbülés, amit a babának hoz, felbecsülhetetlen...
4. Ehhez nem igazán tudok hozzászólni, mert a kisfiam már csecsemőként is 1-szer kelt csak éjjel. 8-9 hetes kora óta pedig végigalussza az éjszakát.
5. Változó, rapszodikus. A fiam 6 hetes kora óta nyáladzott. Aztán 3 és fél hónaposan abbahagyta. 4 hónaposan nyűglődött, rágcsált mindent, majd 4 és fél hónaposan minden abbamaradt. 5 hónaposan (3 napja) pedig, minden előjel nélkül, áttörte az egyik alsó fogacskája az ínyét. Minden gyerek egyedi. Nem tudhatod mikor bújik elő a foga. Van, akinek már pár hetesen, de olyan is akinek csak 1 évesen.
6. Attól függ hány hónapos és milyen tejre gondolsz...
7. Azzal kezded, amivel jónak látod. A gyerek igényeihez kell igazodnod. Az a jó időpont, amikor a legnyugodtabb. 1 éves koráig javasolt a napi két tej alapú étkezés (kb. napi fél liter anyatej/tápszer).
1. minden nap kimegyünk, nekem és neki is kell a levegő. télen is volt hogykint aludt a fedett teraszon, betakarva, mert elaludt útközben. Igza alig látszott ki a gyerek a kocsiból ugy be volt bugyolálva.
2. 11 hósan van h étkezések között most is csak 3 óra telik el, nem kötelező 4 óránként enni.(de persze akkor mindig 3 óra, tehát rendszeresen mindig akkor eszik)
3.nem volt hasfájós a babám, barátnőmnek kisfia az volt, neki elmúlt kb. 4-4,5 hósan
4. nekem még most is ébred enni éjjel, de előbb nekünk ritkult, már csak egyszer ébred
5. huu, ez változó, lányomnak 8 hósan jött először. én amit tudok az ismeretségi körünkből az nem egészen 4 hó volt.
6 ???
7. azért érdemes tízóraival kezdeni, mert ha esetleg valami gond lép fel, akkor az nem éjjel lesz, hanem már előbb.
Köszi a nekem is hasznos válaszokat! :)
31+4 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!