Meddig tudom hozzászoktatni a külön alváshoz? Többi lent.
Minél később szoktatod a saját ágyába, annál nehezebb lesz. Azért csak akkor alszik, ha simogatod, mert ezt szokta meg.
Tedd az ágyába, hagyd egyedül, ne maradj mellette, ne simogasd. Egy-két nap után már aludni fog egyedül is.
Kb ugyanez volt az én kisfiammal is. 5 hónapos korában magától megoldódott a probléma. Ekkor vettem észre rajta, hogy nem alszik nyugodtan, ha csak megmoccantunk felriadt. Megpróbáltam a saját ágyában altatni, persze nem úgy hogy beraktam és rácsuktam az ajtót, hanem elringattam, ottmaradtam vele amíg el nem aludt. Én voltam a legjobban meglepődve, hogy aludt reggelig egy nyikkanás nélkül. Azóta is egyedül alszik, néha amikor nyűgösebb felriad időnként, de akkor is elég neki, ha odaadom a cumiját, kicsit megsimizem és már alszik is tovább.
Szerintem hallgass a babádra, csináld úgy, ahogy neki jó, ne aggódj nem fog 18 évesen is a te ágyadban aludni :)
Viszont ajánlanék valamit, ami egy kicsit jobbá teheti ezt az időszakot mindegyikőtöknek.
Én nem akartam a férjemet kirakni a hálószobából, így vettünk egy oldalkocsis kiságyat (levehető az oldala, a magassága állítható), amit a mi ágyunkhoz, az én oldalamhoz rögzítettünk. Így együtt is aludtunk, de mégis külön ágyban, és apának sem kellett kiköltözni az ágyból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!