Hogyan oldjátok meg baba mellett a házimunkát?
Rendeljetek kaját valamelyik futár cégtől. Rengeteg időt, energiát megspórolsz és ha alszik a baba meg tudsz csinálni ilyeneket, hogy teregetés, vasalás, mosógép bepakolása.
Aztán ha du apa hazajön, vigyáz a babára amíg kiporszívózol, elmosogatsz.
Ne csinálj magadnak ebből gondot, te most a babáért vagy, azért vagy otthon, hogy vele törődj és olyan hamar eltelik ez a kis idő, aztán úgyis közösségbe kell adni és visszamenni dolgozni, akkor már nem lesz rá annyi időd, most használd ki, hogy csak az övé vagy!:)
Jó, jó sokan könnyen írják (nem kritika!) h csak a babával foglalkozz, nem baj ha néha fut a ház...
de tapasztalatból tudom, h irtó kellemetlen tud lenni, ha pl. anyós váratlnul beállít (mert hajlamosak rá) és akkor 1 órás hegyibeszéd, h bezzeg ő 7 gyerek mellett is olyan rendet tartott, h földről is ehettek volna....Szóval...:) Meg másik. Apa hazajön, baromi fáradt, nem az lesz neki az első, h "persze drágám porszívózz ki, én vigyázok a gyerekre" (tapasztalat).
Én arra szavazok, h minden nap apróságokat kell tenni, lazán felporszívózni 2-3 naponta, kis portörölgetés, egyszerű kaják (spenót mirelitből,kb. fél óra , elősütött fsírttal vagy pl. tükörtojással; paprikáskrumpli...)
Vegyél egy mei-tai hordozót,nekem is van,a kisfiam imádja!
Nálunk azóta van rend és tisztaság :)
Azt hiszem mind az, amit leírsz még a tapasztalatlanságod miatt történik. Nem akarlak lehordani, de tényleg nem olyan bonyolult dolgok ezek.
Az első gyerekemmel pont úgy voltam, mint Te. Mondjuk az enyém 6 hónaposan már forgott, és utána már rohamosan fejlődött a mozgása. Ez jótékonyan hatott rá. Pl. Amerikai konyhás nappalink volt. A gyerek pokrócon a nappaliban én a konyhában főzök. Közben beszélgetünk, stb...
A második gyerek mellett már nem akartam annyira csendben maradni. A gyerek nem is riadt a neszekre. Nem értem rá ringatni, nem is szokott ilyenhez. Szépen megszokták, hogy anya főz, anya takarít, utána jöhet a játék.
Hidd el nem lehetetlen dolog. Nekem 3 gyerekem van. A legnagyobb is csak 4 éves, mégis kétnaponta van kitakarítva, kétnaponta főzök. Mindent kivasalok és a bevásárlást is én intézem. Minden gyakorlat kérdése. Szoktatni kell a gyereket is hozzá és neked is rutinosabbnak kell lenned.
1. Apuka igenis vegye ki a részét a házimunkából és a gyerek körüli teendőkből is. Ja, hogy fáradtan ér haza a munkából? Ezt úgy mondjátok, mintha az anyuka egész nap csak lábat lógatott volna.
2. A gyerekkel való foglalkozásnak mindig fontosabbnak kell lennie a takarításnál vagy a rendrakásnál. Ahogy az anyós véleményénél is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!