Szerintetek, ha nagy kupleráj van valakinél, elvehetik a gyereket? A gyámügy? Vagy nem veszik el olyan könnyen?
Nálam amúgy két aranyszabály van, amit különösen betartok, mióta gyerekeim vannak.
1. Reggel nálunk úgy indul, h felöltöztetem a gyerkőcöket és bepakolok egy adag mosnivalót.Gyakorlatilag 10kor már teregetek.
2. Mosatlan edényt sosem hagyok a mosogatóban, se egy tányért , se egy kanalat. Este mindent elmosogatok, bármiylen fáradt is vagyok.
És ez nap mint nap, így nem folyik ki a mosatlan ruha, és nem szalad a konyha se....Csak tipp :)
Dehogyis. Ha a védőnő azt tapasztalja, hogy egy családban olyan problémák vannak, amelyek veszélyeztetik a gyermek testi vagy lelki egészségét, az első lépés az, hogy X időnként kötelező jelleggel látogatni fogja az adott családot. Ha a család együttműködő, a dolog marad ennyiben. Ha nem engedik be, nem működnek együtt, vagy a probléma súlyosbodik, akkor köteles a védőnő értesíteni a gyámügyet, ahol megvizsgálják, hogy indokolt-e a gyermeket állami gondozásba venni.
Ez azonban gyakorlatilag csak akkor fordul elő, ha a gyereket bántalmazzák, vagy a család az utcára kerül. Az, hogy rumli van, nem ok arra, hogy elvegyék, dehogyis.
Egyébként ha egy család az utcára kerül, akkor is csak addig veszik állami gondozásba a gyereket, amíg nem rendeződnek a lakáskörülmények. Ha sikerül ismét lakáshoz jutniuk, a szülők visszakapják a gyerekeket.
Utolsó előtti. Ismerős a szitu! :) Nálam se elhanyagoltság miatt szokott egér lenni. El szaporodni nem tud. De az ajtón is be szökik ha nyitva marad. Nem tudok mit tenni.
Utolsó. Jesszus, ilyen létezik? Basszus síró görcsöt kapnék, ha a gyerekemen szaladna át egy egér. Na a patkányról meg ne is beszéljünk. Az ilyenektől viszont vizsgálat nélkül szedném el a gyerekeket!
Köszönöm a válaszokat. Sikerült kitakarítanunk. Csillog minden. (remélem most már meg is tartja a rendet.) :) Nem tudom én se mit mondhattak szegényről, tényleg szívét lelkét ki teszi azért a kicsiért! Most már jöhetnek. Biztosan mellette fogok tanúskodni. Ha egyáltalán meg kérdeznek. :)
Mindegy, nem is volt olyan nagy meló mint hittem. De akkor is szégyellje magát aki ilyet tesz. Van neki éppen elég problémája. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!