Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 3 hetes babánál orszívó-porszí...

3 hetes babánál orszívó-porszívózni kell?

Figyelt kérdés

A héten még csak akkor hallottam, hogy furcsán veszi a levegőt, amikor szopizott. Most alszik, és olyan mintha kicsit szörcsögne. Első babám.

Ki kell neki szívni az orrából a váladékot? (Tudom hogy nem tud orrot fújni :-) ) De szerintetek ez valami nátha jellegű lehet?

Orvos szerdán látta, meghallgatta a légzését, de nem mondott rá semmit.

Néha tüsszög és félek, nehogy legyen valami szövődménye.

A válaszokat előre is köszönöm!

2012. szept. 30. 14:27
 1/7 anonim ***** válasza:
Ha szörcsög, akkor szerintem használhatod az orrszívót, állítsd kicsire a teljesítményt és csak rövid ideig szívd, előtte cseppents pár csepp anyatejet az orrába, feloldja a nyákot, utána pedig szintén, mert sebgyógytó- gyulladáscsökkentő hatással van az érzékeny nyálkahártyájára.
2012. szept. 30. 14:32
 2/7 anonim ***** válasza:

Ha csak néha tüsszög: így reagál a szagokra, semmi rosszat nem jelent.

Ha nagyon el van dugulva az orra, akkor tengervizes orrspray, majd orrszívás sajnos. Egyáltalán nem biztos, hogy nátha.

De ha nem vagy benne biztos, akkor vidd dokihoz. Inkább legyél paramami, minthogy vmi gáz legyen!

2012. szept. 30. 14:32
 3/7 A kérdező kommentje:

Úgy, hogy nem csöppentek semmit az orrába, ne is próbálkozzak?

Most pl. simán veszi a levegőt...itt ülök mellette és folyamatosan figyelem :-(

Most nem hallok semmit. Fölöslegesen nem nyúznám, mert egyébként is hasfájós, sokat volt nyűgös ma.

2012. szept. 30. 14:39
 4/7 anonim ***** válasza:
Ha nem dől a takony az orrából (bocsánat), akkor kell az oldás, úgy hatékony a porszívózás, különben csak küszködtök vele.
2012. szept. 30. 14:54
 5/7 kíváncsicska ***** válasza:
Nekem a doki azt mondta hogy ha szopizás alatt nem zavarja (nem csak 2-3-at szív és levegőért kap ) akkor ne aggódjak.És azt sem javasolta hogy túl sokszor szivassuk, mert az elősegíti a további termelődést.Én tengervizes orrsprayt fújtam az orrába az megtüsszögtette és annyi elég is volt sokszor.
2012. okt. 1. 00:02
 6/7 Emmami ***** válasza:

Szia!

Mi is 3 hetesek vagyunk, ugyanez a helyzet. És necsinálj semmit!! Az előttem szóló helyesen mondta, ha nem zavarja szoptatáskor, akkor végképp ne. Ne orrszívó-porszívózz, mert az ő nózijukban még csak kis porcocskák vannak, és az orszívóval kárt tehetsz benne, mert akár milyen gyenge is a porszívó, az még erős neki.

Egyéb iránt azért szörcsög mert valóban náthás, a pocakbeli és a kinti hómérséklet különbségtől. Ezen minden ilyen korú baba átesik. Tüsszögni pedig azért tüsszög, mert az orrában a járatok, a nyálkahártya még nem teljesen tisztult ki a magzatvíztől.

Tehát ha nem tüsszögne, és nem szörcsögne, akkor lenne "baj".

Ha mégis olyan sok a váladék, akkor szerezz be vagy ballonos orrszívót, vagy pesztonka márkájú orrszívót, ami ilyen pici korra való.

Üdv: Emmami

2012. okt. 2. 14:08
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, végül nem csináltam semmit azon kívül, hogy nagyon figyeltem öt. Szerenvsére rendeződött a dolog
2012. okt. 3. 12:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!