4 hónapos babátok mennyit eszik, alszik egy nap?
4 hónapos a kislányom és újabban szerintem keveset eszik és éjjel is kel enni.
Korábban, szinte pár hetes korától este 8- hajnal 3-4-5 ig aludt, de mostanában éjjel kel fél 1kor, majd fél 5-kor. Megnyugtatni nem lehet, vizet nem kér, nem kakilt be és nem fázik, melege sincs, hisz evés után egyből alszik tovább..
Nappal szinte sosem sír a ciciért, most is 5 óra telt el (aludt, játszott) és én mondtam, hogy nem kéne enni?? Akkor sem evett mohón, és még folyt a tej, de Neki elég volt 140 ml, 5 óra után!!!??
Szerintem ez kevés.
Persze átlagban 3 óránként eszik, de most így alakult. Reggel pl evett fél 5-kor, majd fél 9-kor 120ml-t...
Kíváncsi vagyok a tapasztalatokra, a többi babánál hogy ment ez a dolog...
Nem arról van szó tehát, hogy kevés lenne a tejem, hanem lehet, hogy csak Ő ilyen keveset kíván?
Egyébként 41. hétre szültem, 52 cm, 3650 gramm volt, most már 7210 gramm, 4 hete pedig 6640 gramm volt. Ez jó így?? Nem kellene többet híznia, ennie szerintetek??
Teljesen jó így. Lehet, hogy lassan kezdődik a fogzás, és azért nem kíván annyit nappal, éjjel viszont emiatt megéhezik és egy kis testközelségre is vágyik, de ez csak tipp. Ha nem marad éhes, fejlődik, jókedvű, akkor nem baj, ha ennyit eszik. plusz, ahogy nő, egyre kevesebbet fog enni.
A súlya is teljesen rendben van, a "nagykönyv" szerint 6 hónapos korukra meg kell duplázniuk a születési súlyukat - a te babád 4 hónapos, és már majdnem megduplázta. :) Ne aggódj! :)
Teljesen jók ezek a méretek ennyi idősen :) Ne aggaszd magad azon hogy mennyit eszik,ha látod hogy jóllakott,megnyugszik evés után nem miért aggódni.Főleg ha még így gyarapodik is. Nem baj ha ha 140ml-t evett 5 óra után,lehet hogy előtte meg jól teleette magát és nem volt olyan éhes.
Az én fiam igaz még csak most 3 hónapos, de ő 3óránként rendszerint megéhezik /6x eszik egy nap olyan 140 körül/,utoljára fél 9 fele és alszik reggel 7ig.
Tudták a babák mikor mennyi kaja kell nekik, csak a napi adagjukat másként osztják be. A Tied úgy, hogy éjjel is eszik,az enyém meg úgy hogy napközben eszi magát degeszre :)
Nálunk ugyanez a helyzet, 3 és fél hónaposan. Azzal kiegészítve, hogy a nappali kevés evés mellé mostmár nem csak 2x ébred (1 és 4 körül), hanem 2 óránként, viszont csak nyammog...
Pedig 2 héttel ezelőttig este 9től reggel 5ig aludt, aztán még 8ig visszaaludt...
És kedves utolsó, hogyan próbálod orvosolni a helyzetet? Milyen módszerekkel szoktatod vissza, vagy próbálod?
Első két válaszolónak köszönöm a bíztatást! :))
Bocsi, csak most láttam hogy írtál.
Hát én próbáltam azt, hogy napközben kicsit hagyom, ha sűríteni akar (így is kiköveteli magának), aztán bízom benne hogy elmúlik.
Nálunk az elmúlt napokban az jött be, hogy hagytam éjjelre is a cumit (eddig, ha elaludt mindig kivettem a szájából), mivel beteg volt egy ideje az oldalán fekszik és nem olyan nyugodt az alvása, mint előtte hason, így alapból többször megébred. Valamennyit segített a dolgon, de még így is 1x felkel éjszaka enni. A súlyával meg nem foglalkozom, igény szerint van szoptatva, amíg tudom húzom az ébrednléteket (alvás után rögtön enni akar, mindegy mikor ettünk), de ezzel sincs 100% siker.
Úgyhogy én nem idegesítem magam, tudja ő milyen ütemben kell nőnie. Próbálom alaposan lefárasztani, aztán hátha mélyebben alszik :)
Ja és persze amióta beszóltak, hogy nem kéne ilyen ütemben hízni, azóta 2-2,5 órákat is ritkán bír ki, de elég random (pl ma reggel 3,5 órára ettünk, de a következőhöz még alig 2 óra se telt el...).
Kitartást!
Előző
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!