6 hónapos babám állandóan feláll. Volt valaki akinek ilyen korán állt a babája? Lehet baj ebből?
valóban, lekötözni úgy sem tudod. na meg azt is mondják, hogy azt csinálja csak amire már meg van érve.
enyém 7 hónaposan állt fel, a lábai picit elgörbültek, de cipővel és dupla d-vitaminnal 2-2,5 korára rendbe jött csak sokat jártunk az ortopédiára :)
na meg a másik, hogy azt mondják, bizonyos betegségeknek a túl korai mozgás előjele lehet, ilyen pl. a hiperaktivitás. enyém is a legtöbb mindent túl korán csinált, nálunk figyelemzavar van, innen tudom ezt, minden kontrollon mindent kérdeznek, hogy mit mikor.
na de nem megijeszteni akarlak, ez azért elég ritka, szerintem annyit tegyél meg, hogy minél kevesebbet legyen kiságyba, járókába, leginkább a szoba közepére tedd le, ahol nincs kis asztal, szék, stb. és akkor kénytelen lesz mászni :)
Sokat mászik is, de amint talál valamit amiben megkapaszkodhat már áll is fel.Ez van fürdetésnél, ha csak leteszem az ágyra mellé ülök belém is kapaszkodik és áll fel és vigyorog ha sikerült. Félek ettől is nagyon, hogy majd görbe lesz a lába.:(
Köszi a válaszokat.
Én babám is 6 hós kora előtt egy héttel felállt, és azóta mindig feláll. Most 8 hós és fél kézzel kapaszkodva megy a bútorok mellett. 5 hósan mászott.
Nem lesz semmi baja a babádnak, ne aggódj! Nem lesz görbe lába sem.
Nekem az orvos azt mondta, hogy ha magától csinálja tehát nem te állítod oda a rács mellé és tartod, akkor nem lesz semmi baja.
Ne aggódj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!