15 hónapos baba étrendje hogyan alakul?
Szia kislányom étrendje:
Reggel fél 9kor: 240 banános tápszer
11kor:reggelizik virslit, péksütit, felvágotat, rántottát!
1kor: ebéd amit mi is eszünk MINDEN
Alvás után kicsit borulnak a dolgok mert csipeget egy kis szőlő banán, barck, alma, ropika,ilyesmi.
7kor vacsizik velünk: melegszendvics, virsli akármi.
fél kilenckor vagy 210 tápszer vagy tejpép. Most így alakulnak a dolgok nálunk. Nem nagy adagokat eszik de változatosan. Bébi kaját rég nem eszi meg... (nem is bánom) Szerintem ti is felejtsétek el.... Főleg ha 6 hónaposat eszik... azokban egy 6 hónaposnak való energia mennyiség van :S Ők viszont még szinte fekszenek jó esetben kúsznak. A mi 15 hónaposaink meg már mászkálnak szaladgálnak (enyém igen) Szerintem mindketten egyet értünk abban hogy neki azért ehhez kell az energia.....
8 óra: pár falat reggeli (vajaskenyér, kalács) rá fél órára 180 tej
11.30-12.00: ebéd, szinte minden, amit mi is eszünk (pl. tegnap töltött káposzta, ma paradicsomos tészta hallal)
15-16 óra körül uzsonna: pár szem szőlő, alma, pár karika banán, egy joghurt, esetleg egy keksz. Imádja csipegetni ezeket
19 óra: vacsora (tjebegríz, virsli, sonkás-sajtos rántotta)
21 körül 220 tej, ezen alszik el.
Ha szeret ő is csipegetni, próbálj olyan ételeket adni neki, legalább 1 étkezés alkalmával. A 6 hós bébiétel tényleg bébiknek való, de ő már kisgyerek. Próbáld picit darabosabban adni, jó puhára főzz mindent, amit lehet, csipegessen egyenként, hátha ráérez. Ha félsz hirtelen váltani, folytast a 8 hós kajákkal, és így tovább. Gyümölcsöt próbáld nem pép formájában adni, kezdheted pl. az almát reszelni.
Azt észrevettem régebben az enyémnél, hogy ha kanálból kap valamit, nyeli. Ha ő veszi el a kezével, vagy villáról kapja, akkor rágcsálja egy picit, mielőtt egyben lenyeli.
Nem tudom, tudtam-e segíteni, de ezek jutottak eszembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!