Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Válalnátok úgy 1 éves kislány...

Válalnátok úgy 1 éves kislány mellé kistesót, ha segítség képpen mindketten a párotokkal otthon tudtok lenni?

Figyelt kérdés
Félek, hogy nem lenne a 2 picurra elég időm külön-külön rájuk. Imádom a most 1 éves lánykámat és kb 2 éves lenne baba érkezésig,ha kis idő múlva belevágnánk. Már most 1 évesen szalad és bár szeret hozzám bújni és nagyon anyás már nem ,,kell" ölben lennie. Azaz nem nyomná a pocakot. Apuka is itthon van velünk. Ezért arra gondoltunk egy másodikkal is megbirkóznánk együtt. Mégis olyan érzésem van mintha megcsalnám a kislányomat. Nem lesz féltékeny? Folyton ismerkedne más babákkal utcán, boltokban... nálunk nincs rokonságban más baba és ismerőseink körében sem. viszont megszakadna a szívem, ha nélkülem menne valami bölcsibe vagy hasonló, hogy barátkozzon. Szeretnénk testvérkét, de félek, hogy nem lesz-e még a ,,nagy" túl kicsi hozzá. Egyedül nem merném azt tudom. De így talán? mit gondoltok? Annyira szeretnék később is bensőséges kapcsolatot a gyerekemmel 8gyerekeimmel). nem vállalom túl magunkat és nem érezheti majd egyik-másik, hogy ,,mellőzöm"? Mi a lányunkkal is együtt alszunk. Maradhatna az ágyunkba is? Rossz lenne ha felkelne esti etetésre? Nagyon megviselné?
2012. szept. 25. 23:45
 1/8 anonim ***** válasza:
Túlaggódod. Nem lenne nagy korkülönbség a két pici között, lesz játszótársa is így. Ha meg megengedhetitek magatoknak, akkor vágj bele. Nem megcsalod evvel a csöppséget, a szeretet nem véges, mindegyik apróságnak ugyanannyit tudsz belőle adni.
2012. szept. 25. 23:51
 2/8 A kérdező kommentje:
Igen. De most minden a kislányomról szól. Ezért érzem úgy, hogy akkor már megoszlana a figyelmünk. Persze kettőnknek nyilván könnyebb. De távmunkában dolgozunk tehát hol én hol a párom éppen ,,dolgozik". ez teljesen rugalmas, de közben azért a másikunk a kislányommal tud lenni. Na és ha kettő lenne? Akkor ki kivel lenne? Ritka amikor valami szoros határidejű és órákig a gép elé kényszerülne az egyikőnk. De tényleg aggódok, hogy nem-e lesz túl nehéz két olyan kisgyerekkel akik közül egyiknek sem tudom megmagyarázni, hogy ,,veszélyes, ne tedd!". Közben mégis annyira vágyok arra, hogy még egyszer átélhessem a terhesség, szülés, szoptatás... én szerettem ezt az időszakot is. A mostani is jó, nem azt mondom. De nagyon jó a kislányom és ahogyan látom milyen szépen el tud magában is játszani (jajj pedig önző módon szeretném, ha velem akarna játszani) valahogy kicsit én magam is úgy érzem ,,hanyagol" engem. Kisebb korában folyton a kezemben volt... mióta járni tud folyton csak szaladna. Hiányzik az a nagyon-nagyon szoros együtt levés is amikor még szopizott. Valahol kicsit mióta magától önállósodott hiányzik az a közelség. tudom butaság, de emiatt is örülnék, mert én hiába szeretném folyton gyomrozni már úgy érzem kicsit kevés vagyok neki játszópajtásnak. Persze ha nem lát engem a szobában vagy bárhol akkor sír utánam és bárhová megyünk mindig rám néz, ha valamit meg akar nézni, hogy szabad-e. Sokat ölelget meg puszilgat meg simogat, fésüli a hajamat...:) De kicsit féltékeny vagyok hogy önálló lett. Nem csak emiatt szeretnék szülni, de igazából a többi érv mellett ez váltotta ki igazán, hogy ,,eljött az idő"
2012. szept. 26. 00:12
 3/8 anonim ***** válasza:

Leírom a tapasztalataimat. 2 éves múlt a kisfiam, amikor megszületett a kisöccse, aki most 1 hónapos. Van segítségem, de így is nagyon nehéz, már a terhesség második fele is nehéz volt, már akkor sem tudtam úgy játszani, gondoskodni a fiamról, ahogyan ezt korábban megszokta, és emiatt gyakran gyötör(t) a bűntudat. Tudtam, hogy az első pár hónap nehéz lesz két picivel, de nehezebb, mint gondoltam, erre nem lehet eléggé felkészülni :( A kisfiam nagyon sokat hisztizik, tombol a dackorszak, ki vagyok merülve az éjszakai etetésektől, és úgy érzem, egyik gyerekre sincs elég időm...

Mégsem bántam meg, hogy bevállaltuk a másodikat, nagyon bízom benne, hogy 1-2 év múlva már imádni fogják egymást és jókat fognak együtt játszani.

Készülj fel rá, hogy a kicsi születése után a nagyobbik még anyásabb lesz, mindent veled akar majd csinálni, legalábbis nálunk így van. Persze, hogy féltékeny lesz, ez normális, a kérdés csak az, hogy ez miben nyilvánul majd meg. A kisfiam egyelőre szereti a kistesót, simogatja stb., de sok düh és feszültség van benne, néha elég agresszív lesz, de leginkább igyekszik minél több rosszalkodással elnyerni a figyelmemet (pedig próbálok mindig figyelni rá és sokat foglalkozni vele, de nem mindig megy).

Az együtt alvásról nem tudok nyilatkozni, nálunk más a "rendszer".

Gondold végig az előnyöket-hátrányokat, mielőtt belevágtok. A párod nyilván sokat fog tudni segíteni. Ha nem sürgetett volna annyira az idő, én legalább egy évvel későbbre időzítettem volna a második babát...

2012. szept. 26. 00:27
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen körülmények között nem vállalnék másik gyereket! Majomszeretettel szereted, nevelitek a lányodat! Két gyereket így nem tudnál nevelni!

Ha lenne egy másik, akkor az is veletek aludna?

Kell szeretni egy kisgyereket, de önállóságra kellene nevelni! Félreérted az anyai szeretet! A bensőséges kapcsolathoz nem kell magadhoz láncolni őt.

El kell magad mellől engedni már most, mert később még nehezebb lesz.

2012. szept. 26. 06:27
 5/8 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem így egy elkényeztetett kis libát neveltek a lányotokból, a kis tesó jó ötlet. Szerinted hány embernek van több gyereke, aki egyedül van otthon az anyuka, akár 3-4 gyerekkel?
2012. szept. 26. 06:49
 6/8 anonim ***** válasza:
Ha a párod is ott van,akkor nem kellene ennyire aggódnod...te tudsz a nagyobbal lenni,ő ellátja a kicsit...aztán fordítva...nálunk 14 hó lesz a két kicsi között,és van egy 8 éves is. én imádom őket,de hidd el,nem minden a gyerekről kell,hogy szóljon...ha megnőnek majd megérted :) ha néha kicsit mellőzve van,ki fogja bírni,később sem körülötte forog majd a világ. pl: oviban ...ez tapasztalat,nem bántás :))))
2012. szept. 26. 10:44
 7/8 anonim ***** válasza:
51%

szerintem borzasztó önző módon állsz hozzá a gyermeked neveléséhez, neked nem az a probléma ha a gyerekednek valami baja van, hanem az, ha tőled függetlenül jól érzi magát. Szegény kislány, nagyon sajnálom azért hogy ilyen anyukája van és ilyen családban nevelkedik, sosem lesz belőle normális ember, hacsak nem változtatsz sürgősen. Ha kistesó nem is lenne képben, akkor is el kellene őt engedned.

"viszont megszakadna a szívem, ha nélkülem menne valami bölcsibe vagy hasonló, hogy barátkozzon" - ne haragudj de ez nem bensőséges kapcsolat, hanem konkrétan te vagy féltékeny rá, pedig fordítva szokott lenni.

A kistesó nem a kevés figyelem miatt nem jó ötlet, hanem azért, mert így állsz hozzá, és nyilván attól is megszakadna a szíved, ha a két gyereked egymással játszana anyuci nélkül...

2012. szept. 26. 12:40
 8/8 A kérdező kommentje:

Hát mi másról szóljon az életem mint a gyerekemről? Én ezt nem értem. Attól szakadna meg a szívem ha NÉLKÜLEM menne... azért mert nem akarom hogy órákig távol legyen tőlem. Nem azt hogy barátkozzon... Csak nem bírnám ki, hogy ne lássam őt legalább ,,messziről". Nem mi vagyunk az egyedüliek akik a gyerekkel alszanak. Eleinte külön kiságyba aludt ami a mi ágyunk mellett volt mert a légzésfigyelőben bíztam, aztán hozzá lehetett csatlakoztatni a nagyhoz. Aztán amikor már nem rettegtem a bölcsőhaláltól már nem csak délután aludt az ágyunkon amíg én figyeltem, hanem este is már mertem pihenni. Imádom az együtt alvást és a párom is. Nem fogunk csak azért becuccolni a szobájába (nálunk játék szoba a neve) mert a gyakorikérdéseken azt írták, hogy ,,elkényeztetem". Nekünk nem kell munkahelyre járni reggel 8-ra meg hasonló ami kitöltené a napunkat. Így együtt járunk el mindenhová.Logikus, hogy minden napunk egymásról szól. Én boldognak érzem magamat így. Ettől függetlenül tisztában vagyok azzal, hogy lassan önálósodik. észrevettem rajta és ezeket írtam le. Természetesen nekem kellemetlen érzés, hogy az a kisbaba akit a pocakomban biztonságban tudtam és akit most pedig a karjaimban érzek biztonságban ő már néha ellöki a kezemet mert magától akar menni. Tudom, hogy normális és nem is kötöm magamra és nem teszek ellene. Egyszerűen rossz érzés, hogy egyik percről a másikra már nem cipelteti magát, nem én vagyok neki a mindene. persze tudom én, hogy szeret és én is imádom. Ez egy olyan dolog hogy biztosan az én édesanyám is szomorú volt mikor elköltöztem tőle, hogy önálló életem legyen, de ő sem állított meg hiszen ez az élet rendje. Bölcsődébe pedig nem kötelező adni a gyermeket! Ezért ha nem muszáj nem viszem, mert nagyon hiányozna nekem. Szerintem marha sok nő nem adja bölcsődébe a gyerekét. Aggódnék, hogy mi lehet vele. Pedig biztosan lenne előnye is, mert találkozna sok más babával. De annyira aggódnék és annyira hiányozna, hogy nem szeretném másra bízni. Egyébként is sír, ha nem lát a szeme sarkából így talán nem is lenne jó neki. A lényeg, hogy nem csak miattam (magam miatt is!) hanem miatta is gondoltam, hogy lenne kivel játszania. És igen egy ideig szeretnék vele aludni. Unokatesómmal 8 éves koráig együtt aludtak és mára egy 29 éves magabiztos, szorgalmas felnőtt családos férfi aki egy nagyon jó lelkű és egészséges viszony van a szülei és ő közötte. Ezt az együtt alvás dolgot csak az értheti akinél így alakult ki a dolog. Úgy gondoltam, hogy először a kistesó is kiságyban aludna légzésfigyelővel. Aztán amíg mind a kettő pici akkor bizony ágyban. A kislányomnak egyébként olyan bölcsőt vettünk amit az ágy magasságába lehet tenni és hozzá lehet pótolni az ágyhoz. Még bőven elfér benne, bár legtöbbször az apukája mellkasán alszik vagy hozzám bújva.

Ő 6 hetes kora óta végig alussza az éjszakákat. Ezért lenne kérdés, hogy az etetéseket hogyan bírná. Bár olyan mélyen alszik, hogy egy hajnali mentő szirénára sem kel fel nyitott ablaknál... Az ágyunkat pedig csináltattuk és 2,3m széles. A hálószobánk csak ágy meg belőle nyíló gardróbok kb. a gyerekszoba az játékszoba, és a dolgozószoba ahol dolgozunk a legtöbb időt pedig a nappaliban töltjük. Háló csak alvásra van. Ezt valahogyan így szoktuk meg. tegnap azt beszéltük, hogy csináltatnánk egy-egy gyerek hálót is . Végül meggyőzött ma egy példa. ott nagyobbacska volt a kislány és pici baba öcsi pedig sírt. láttuk hogy bár a kislány az anyukájának sokat segített de amint sírt az öcsi egyből fejeket vágott, hogy milyen ,,ciki" hogy a csöndes váróteremben az ő testvére hangoskodik. 5 éves volt a kislány. Neki már van egyfajta elképzelése arról, hogy mi a ,,ciki". Ezért semmiképpen nem szeretnénk megvárni amíg a lányunk olyan idős lesz. Legyen neki természetes még, ha a testvér kiabál mert még picike. Végül a párom megnyugtatott, hogy ugyan úgy minden hová együtt fogunk menni 2 gyerkőccel is. Hát úgy legyen...:)

2012. szept. 26. 13:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!