S. O. S.! Tápszer kérdés. Szerintetek? Hogyan is kellene, mert már semmit nem értek.
Szia! Nincs abból semmi baj, ha kétféle tápszert használsz. Nappal én is Humana Baby Fit-tet adok a kisfiamnak, éjszaka pedig a fent említett Milupa Fermentáltat. A helyedben én kipróbálnám, szerintem nagyon jó tápszer. Hasfájásra, székrekedésre, haspuffadásra, bukásra jó. Szerintem azért írta fel az orvos, hogy mindig legyen a pelenkában nagydolog reggel. És nagyon tápláló is. És az ára is fele a Bebáénak.
A hozzátáplálást először gyümölccsel kezdd, az elsőre még nem annyira megterhelő a kicsi gyomrának, mint a tejpép.
Hát elég fura orvosod van, tuti kap valami részesedést a tápszer gyártóktól.
Ne válts márkát. A sensitive HA is felesleges volt, ezeknek az összetétele nehezebben ürül a szervezetböl mint a sima start (müllerben van pre nevü ez egyforma a starttal). sensitive HA tápszerek csak alergiás szülöknél kell.
Ha beba bevált akkor maradjon az. A startról akkor kell átállni 1-re ha a baba akorához képesti mennyisénél jóval többet enne.
a start vagy pre tápszerek nagyon megegyeznek az anyatejjel, könnyebb a lebontásuk is kveseb anyag marad a testben belölük. az 1-es már tápszer minöség, ez az amivel igazán hizlalni lehet egy babát, ettöl simán felfújodhat és 1 évesen 12 kilós lesz stb...
ha a dobozon szereplö adagolásnál sokkal többet enne akkor egyszerüen válts 1-es tápszerre.
A nagylányom iszonyat sokat evett de simán elég volt neki a pre tápszer 6 hós koráig, akkor váltottunk 2-re.
én még kivárnám azt a 2 hetet a hozzá táplálással, nem hajt a tatár. személy szerint én nem nagyon gondolom hogy gyümölcs megfelelö egy 4 hós baba gyomrának (de lehet mert külfldön nem gyümölccsel kezdenek és én Németországban élek). savassak a gyümölcsök, így pl répa, paszternák, krumpli sokkal jobb a gyomruknak.
szerintem most próbáld meg a beba start tápszert neki simát ne HA-t (ha csak nem vagytok erösen alergiások), és ha a start nem elég neki akkor addj neki 1-t.
Szia!
Én csak a mennyiséghez tudok hozzászólni...
A 7040 grammhoz napi 1056ml tápszerre van szüksége a babádnak. Nem tudom, hogy hányszor eszik egy nap, de ha pl. 6x, akkor alkalmanként 176ml-re van szüksége, szóval teljesen normális, hogy 180ml-ert eszik. Ha ezt a mennyiséget minden evésnél megeszi, akkor nem fog felkelni olyan korán.
Mi most váltottunk a Milupa Fermentáltra, 6 hós múlt a bébim. Nekem csak annyi bajom van vele, hogy kicsit könnyen csomósodik, ha nem vagyok elég ügyes :).
A Beba biztos nagyon jó, de az ára miatt nálunk kimaradt, Humana-t kapott korábban a kicsim, és a nagyobbik is, igaz ő HA-t. A kicsim viszont nem is volt hajlandó elfogadni olyat, ami HA.
Ami még neked hasznos info lehet, az én babáim is ennyi idősen már simán megettek 170-200 ml adagokat egyszerre, igaz utána sokáig nem kellett növelni a dózist :).
Illetve én inkább a tejpépekre szavazok gyümölcs helyett. A gyümölcsök elég savasak tudnak lenni, főleg némely almafajta, és ugye pont az almát javasolják első gyümölcsnek. A nagylányom nyersen reszelve nem is ette meg sokáig, ebből okulva a kicsinek már eleve pároltan adtam első alkalommal is. Azt azért is érdemes, mert veszít a savtartalmából és szerintem finomabb, puhább pépesebb is.
Szóval nekem szimpatikusabb elsőre a tejpép, összetételét, ízét tekintve hasonló a tápszerhez, talán lelkesebben fogadják. Az enyémeknél ezt tapasztaltam.
Még egy ötlet: (nem, nem kapok jutalékot a Humana-tól, csak egyszerűen szeretem a termékeiket :D) Almapép, Humana, igaz ez tejmentes, de az egyetlen gyümölcsös pép, aminek nincs "mű" íze. Szoktam csak a gyümölcspürébe is szórni, hogy jobb legyen az állaga.
Nekünk a beba ha sensitiv nem volt jó, de amúgy nem gond, ha két féle márkájút kap.
150*ahány kg a baba és ezt oszd el annyi éthezéssel ahányszor eszik, ennyit kell ennie kb. ha ez megvan akkor nincs gond. Jó étvágyú baba :)
Hozzátáplálásnál tartunk mi is 4 hós baba. Fehérhúsú őszibarack leve, illetve reszelve vagy botmixerrel pürlésítve, alma pürésítve, sütőtök krumplival pürésítve, de hígitva vízzel, fehérszőlő leve, ezeket adtam idáig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!