Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » S. O. S.! Tápszer kérdés....

S. O. S.! Tápszer kérdés. Szerintetek? Hogyan is kellene, mert már semmit nem értek.

Figyelt kérdés
Kisfiam 3,5 hónapos. Szépen fejlődik, 4020 grammal született, most 7040 gramm. Jó étvágyú, már a pocakja sem fájdogál, erős, fejlett baba az orvos szerint. Javaslolta, mivel már semmi anyatejem nincs, hogy kezdhetjük a hozzátáplálást. Tápszerből Beba H.A. Sensitive-t kap. Eddig majdnemhogy átaludta az éjszakát, este 9kor lefeküdt, és 3 körül ébredt csak, evett majd újra kóma. Most viszont, egyre többet "követel", már éjfélkor felébred és eszik is rendesen, 180 ml-t. Mondtam már hamarabb is az orvosnak, aki először Milumil Komfort 1-et írt fel, bár nem váltottam ki, mondván ha jó neki a Beba miért más márkát ír, miért nem ennek a következő "szintjét". Ma megint voltunk nála, most meg a Milupa Fermentáltat javasolta, hogy este ebből adjak neki, hátha nem ébred ilyen hamar. Lehet ezt így? Nappal BEBA, este Milupa? Nem értem miért nem Bebát ír? Vagy ne ragaszkodjak a már egyszer elkezdett márkához? Még egy kérdés... Gyümi-zöldséggel kezdjem a hozzátáplálást vagy tejpéppel???
2012. szept. 24. 12:47
 1/9 anonim ***** válasza:
Nálunk a Beba HA-tól folyton éhes volt a gyerek, legalábbis úgy tűnt, úgyhogy "sima" Milupa Milumil 1-est adtunk neki pár nap után. Az orvos szerint nyugodtan adhatjuk neki, mert nincs allergiás a családban, nálunk sem lesz gond. Ez után már nem ébred fel.
2012. szept. 24. 12:52
 2/9 anonim ***** válasza:

Szia! Nincs abból semmi baj, ha kétféle tápszert használsz. Nappal én is Humana Baby Fit-tet adok a kisfiamnak, éjszaka pedig a fent említett Milupa Fermentáltat. A helyedben én kipróbálnám, szerintem nagyon jó tápszer. Hasfájásra, székrekedésre, haspuffadásra, bukásra jó. Szerintem azért írta fel az orvos, hogy mindig legyen a pelenkában nagydolog reggel. És nagyon tápláló is. És az ára is fele a Bebáénak.

A hozzátáplálást először gyümölccsel kezdd, az elsőre még nem annyira megterhelő a kicsi gyomrának, mint a tejpép.

2012. szept. 24. 12:56
 3/9 anonim ***** válasza:
0%

Hát elég fura orvosod van, tuti kap valami részesedést a tápszer gyártóktól.

Ne válts márkát. A sensitive HA is felesleges volt, ezeknek az összetétele nehezebben ürül a szervezetböl mint a sima start (müllerben van pre nevü ez egyforma a starttal). sensitive HA tápszerek csak alergiás szülöknél kell.

Ha beba bevált akkor maradjon az. A startról akkor kell átállni 1-re ha a baba akorához képesti mennyisénél jóval többet enne.

a start vagy pre tápszerek nagyon megegyeznek az anyatejjel, könnyebb a lebontásuk is kveseb anyag marad a testben belölük. az 1-es már tápszer minöség, ez az amivel igazán hizlalni lehet egy babát, ettöl simán felfújodhat és 1 évesen 12 kilós lesz stb...

ha a dobozon szereplö adagolásnál sokkal többet enne akkor egyszerüen válts 1-es tápszerre.

A nagylányom iszonyat sokat evett de simán elég volt neki a pre tápszer 6 hós koráig, akkor váltottunk 2-re.

én még kivárnám azt a 2 hetet a hozzá táplálással, nem hajt a tatár. személy szerint én nem nagyon gondolom hogy gyümölcs megfelelö egy 4 hós baba gyomrának (de lehet mert külfldön nem gyümölccsel kezdenek és én Németországban élek). savassak a gyümölcsök, így pl répa, paszternák, krumpli sokkal jobb a gyomruknak.

szerintem most próbáld meg a beba start tápszert neki simát ne HA-t (ha csak nem vagytok erösen alergiások), és ha a start nem elég neki akkor addj neki 1-t.

2012. szept. 24. 12:57
 4/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Én csak a mennyiséghez tudok hozzászólni...

A 7040 grammhoz napi 1056ml tápszerre van szüksége a babádnak. Nem tudom, hogy hányszor eszik egy nap, de ha pl. 6x, akkor alkalmanként 176ml-re van szüksége, szóval teljesen normális, hogy 180ml-ert eszik. Ha ezt a mennyiséget minden evésnél megeszi, akkor nem fog felkelni olyan korán.

2012. szept. 24. 14:34
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek az eddigieket. Kedves utolsó,főleg köszi ezt a pontos szamolast. :-)
2012. szept. 24. 14:41
 6/9 anonim ***** válasza:

Mi most váltottunk a Milupa Fermentáltra, 6 hós múlt a bébim. Nekem csak annyi bajom van vele, hogy kicsit könnyen csomósodik, ha nem vagyok elég ügyes :).

A Beba biztos nagyon jó, de az ára miatt nálunk kimaradt, Humana-t kapott korábban a kicsim, és a nagyobbik is, igaz ő HA-t. A kicsim viszont nem is volt hajlandó elfogadni olyat, ami HA.

Ami még neked hasznos info lehet, az én babáim is ennyi idősen már simán megettek 170-200 ml adagokat egyszerre, igaz utána sokáig nem kellett növelni a dózist :).

Illetve én inkább a tejpépekre szavazok gyümölcs helyett. A gyümölcsök elég savasak tudnak lenni, főleg némely almafajta, és ugye pont az almát javasolják első gyümölcsnek. A nagylányom nyersen reszelve nem is ette meg sokáig, ebből okulva a kicsinek már eleve pároltan adtam első alkalommal is. Azt azért is érdemes, mert veszít a savtartalmából és szerintem finomabb, puhább pépesebb is.

Szóval nekem szimpatikusabb elsőre a tejpép, összetételét, ízét tekintve hasonló a tápszerhez, talán lelkesebben fogadják. Az enyémeknél ezt tapasztaltam.

Még egy ötlet: (nem, nem kapok jutalékot a Humana-tól, csak egyszerűen szeretem a termékeiket :D) Almapép, Humana, igaz ez tejmentes, de az egyetlen gyümölcsös pép, aminek nincs "mű" íze. Szoktam csak a gyümölcspürébe is szórni, hogy jobb legyen az állaga.

2012. szept. 26. 07:48
 7/9 anonim ***** válasza:

Nekünk a beba ha sensitiv nem volt jó, de amúgy nem gond, ha két féle márkájút kap.

150*ahány kg a baba és ezt oszd el annyi éthezéssel ahányszor eszik, ennyit kell ennie kb. ha ez megvan akkor nincs gond. Jó étvágyú baba :)

Hozzátáplálásnál tartunk mi is 4 hós baba. Fehérhúsú őszibarack leve, illetve reszelve vagy botmixerrel pürlésítve, alma pürésítve, sütőtök krumplival pürésítve, de hígitva vízzel, fehérszőlő leve, ezeket adtam idáig.

2012. szept. 27. 08:00
 8/9 anonim válasza:
Mi rengeteg tápszert próbáltunk hasfájás miatt bár a Beba pont kimaradt. Ahogy betöltötte a 3 hónapot mintha elvgáták volna. Kinőtte. A Milumil komfortot feleslegesnek tartom. Én ekkor váltottam aMilupa 1-es tápszerre. Nem HA-s mert nincs allergia a családban igy felesleges. Megmondom őszintén örültem mert előtte a komfortot ettük ami nem csökkentett a hasfájáson, kétszer annyit kért egy adagra mint amennyi az adagja lett volna. A milupa meg teljesen jó volt Neki. Nem utolsó sorban az ára is tök jó! A milumilból csak a komfortot használtuk illetve kb 2 napig a HA start optimát de székrekedése lett tőle..... Ha nem fáj a hasa szerintem nyugodtan váltogathatsz.
2012. szept. 29. 21:31
 9/9 anonim ***** válasza:
A 3.válaszoló annyi baromságot összehordott, ha facebookon olvastam volna elintéztem volna egy nevetős reakcióval...
2018. okt. 29. 14:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!