Nurofen vagy Panadol?
Szerintetek melyik a hatásosabb, s mennyibe kerülnek simán és receptre?
Most 11 hónapos a kislányom.
Jó, ha mind a kettő van otthon ugyanis különböző a hatóanyaguk, így lehet egymás után váltásban adni pl nagyon magas nehezen csillapítható láznál. Egyébként általában a nurofent szoktam használni (vagy az algoflex baby-t mind a kettő ugyan az csak az utóbbinak jobban bejön a fecskendője, egyébként ibuprofein tartalmú a panadolban meg paracetamol van, de van akinek meg a panadol jön be jobban.
Olyan 1000-1200Ft körül van üvegje.
Nekünk a Nurofen jó, a Panadol nem jött be. Mikor nem használt, nagyon bántam hogy kipróbáltam a jól bevált helyett. És az ízét is nagoyn szeretik a gyerekek.
Az egyik válaszoló írta, én is azt mondtom, hogy én is a kúpot szoktam használni, ha nagyobb a gond, és éjszakára mindig azt adok (Germicid-C ez receptköteles, de ha kérem a doki mindig ír, ha épp fogyóban van, hogy legyen itthon tartalék). Nálunk ez használ a legjobban, mármint a kúp és a Nurofen.
A fentiekben a 2 szer kombináláshoz hozzászólva:
"Sok gyerekorvos régebben azt javasolta, hogy a szülők váltva adjanak a gyereknek paracetamol- és ibuprofen-tartalmú készítményt, de mára kiderült, hogy ez hosszútávon veszélyes lehet, ugyanis a két gyógyszer kombinációja vesekárosodáshoz vezethet."
Kedves utolsó:
Vesekarosodashoz akkor is vezet ha külön -kulon használják huzamosabb ideig, mert mindekettő a nemszteroidos gyulladáscsökkentők kategóriájából valók.
Kombinalva ugyanaz mintha ugyanazt adnád huzamosabb időn keresztűl.
A lényeg az ha 1-2 nap alatt nem szűnik meg a lázas allapot antibiotikumot kell kapj mert nem szabad ezeket hosszabb ideig használni a mellékhatások miatt.
Egy gyógyszertári asszisztens
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!