Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti húzogatjátok a kisfiatok...

Ti húzogatjátok a kisfiatok kukacát?

Figyelt kérdés
A párom szerint kell hogy ne nőjön össze neki.
2012. szept. 22. 12:59
 1/10 anonim ***** válasza:
19 hónapos a kisfiam és én egyáltalán nem,de azt mondta a doktornő nem is kell neki
2012. szept. 22. 13:01
 2/10 anonim ***** válasza:
Nem.A gyerekorvos azt mondta hozzá se nyúljak fél éves koráig.
2012. szept. 22. 13:10
 3/10 anonim ***** válasza:
Mi most leszünk egyévesek. Fürdésnél megmosom,egyébként nem húzkodom. Most megvizsgálta a doktor nő, és nem igen nyílik, de azt mondta, hogy látszik a bőr alatt a makk rész, úgyhogy nem lesz gond, de mondta, hogy azért nyugodtan én is próbálgassam 1x-2x, ha gondolom, de 3 éves koráig egyébként nem csinálnak semmit.
2012. szept. 22. 13:34
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem fogsz egyértelmű válasz kapni. Mivel az orvosok között sem egységes az álláspont. Nálunk fitymaszűkülete van a kisfiamnak, többször voltunk már gyereksebészeten, mert mindig újra letapad neki. Nekünk tornáztatni kell reggel, este. Egyik orvos azon az állásponton van, hogy kell, a másik meg, hogy tilos.
2012. szept. 22. 14:03
 5/10 A kérdező kommentje:

Hát, hétfőn megyünk a gyerekorvoshoz majd rákérdezek nála. De a lényeg akkor az hogy ártani nem ártok vele, ugye?

A páromnak már van egy kisfia neki is volt valami baj a kukijával, műteni kellett és gondolom párom ezért mondja hogy húzogatni kell neki.

2012. szept. 22. 14:11
 6/10 anonim ***** válasza:
Szia, mi 1 hónapos kora óta húzzuk fel neki a gyerekorvos javaslatára, szépen jön felfelé neki, persze sírás nélkül megy az egész észre sem veszi.Mi minden pelenkázáskor és minden este fürdés közbe csináljuk.Most 5 hónapos.A férjem elég rosszul járt mert nem kezdték el neki kis korába felhúzni aztán annyira le volt tapadva hogy 3 éves korába "feltépte" neki a gyerekorvos...rossz élmény....nem akarta hogy ez legyen az ő kisfiával ezért is csináljuk.Szerintem érdemes, főleg hogy gyerekorvos javasolta.Bízom benne, nagyon jó orvos.Igaza van a párodnak, azért ők tudják a legjobban....
2012. szept. 22. 15:56
 7/10 anonim ***** válasza:
70%

Igen, érdekes kérdés. A mai álláspont szerint nem szabad, pedig igen sokat hallani (talán pont emiatt) hogy sok a letapadás, meg a szűkület, és a műtét.

Gondolom, azért mondják, hogy nem szabad, mert ha nem elég óvatos az ember, és ha kényszeríti, rángatja, akkor tényleg felszakad. De szerintem az ember erre vigyáz, ha már úgy dönt, hogy csinálja.

Nekem anyósom mondta, hogy csináljam, és hallgattam Rá, mert mindig jó tanácsokat ad. Korán elkezdtem, picit, óvatosan csináltam.

Komolyan mondom, amikor elvittük az orvoshoz oltásra legutóbb, és persze a doki tüzetesebben megvizsgálta a gyereket, azt mondta, hogy ilyen szép kukacot ritkán látni! Szépen hátrajön, semmi letapadás.

Úgyhogy ha óvatosan csinálod, szerintem semmi baja nem lehet tőle az ég világon!

2012. szept. 22. 16:22
 8/10 anonim ***** válasza:
79%

Tényleg érdekes, hogy azok körében, akik nem húzogatják, hallani, hogy letapadt, aztán meg a dokinak fel kellett rántani, vagy meg is kell műteni rosszabb esetben.

Azok köréből, akik óvatosan húzogatják, miért nem lehet ilyet hallani?

Mi húzogattuk neki 4 hónapos korától óvatosan, fürdéskor (dokink ezt tanácsolta), két hét alatt gyönyörűen hátrament az egész bőr. 3 éves lesz a kisfiam, és soha semmi baj nem volt a kukacával. Nincs letapadva, soha nem repedt be, nem kellett felrántani...

Rád bízom, de szerintem is csak jót teszel vele, ha óvatosan próbálgatod.

2012. szept. 22. 17:32
 9/10 anonim ***** válasza:
Huzogatjuk neki,fitymaszukulete volt,de mára a makkja mögé majdnem visszajön teljesen ott levan tapadva kicsit,de ez is halad ahogy kell.A nagyobb fiamnak is szukulet volt,nala nem mertuk huzogatni,nem szűnt meg a szukulet és műtét lett a vege.:(,Ezt most biztos elkerüljük.
2012. szept. 22. 20:09
 10/10 anonim ***** válasza:
15%

De ártasz neki, ha húzogatod, mert mikrorepedéseket okozhat, ami hegesedéssel jár, és pont emiatt fog neki letapadni.

Kérdezd meg a gyerekorvost.

2012. szept. 23. 02:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!