Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tej bevezetése? Ki hogyan...

Tej bevezetése? Ki hogyan csinálta? Hogyan reagált a gyerkőc?

Figyelt kérdés
Ma délelőtt adtam először tejet a lányomnak(11hónapos és még szopizik). Felforraltam és cumisüvegből adtam neki. Szegénykém ívott egy-két kortyot aztán nagyot nézett, hogy mi ez? Aztán még ivott 1-2kortyot. Már kb. 2hónapja kapott olyan ételeket amiben volt tejcsi, úgyhogy nem hinném hogy baja lenne tőle.
2012. szept. 19. 15:35
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Nem, Ön jövő időben beszél. A kérdés a múltra vonatkozott. "csinálta", hogyan "reagált". A "t" a múlt idő jele. Ön nem a kérdésre válaszolt.
2012. szept. 20. 13:27
 12/18 anonim ***** válasza:
Ez már szarrágás. Egyed tovább, ha ennyire élvezed. Jó étvágyat hozzá.
2012. szept. 20. 13:55
 13/18 anonim ***** válasza:

Egyébként a gond az, hogy a tej elég agresszív fehérjének minősül az immunológusok szerint és módosíthatja az immunrendszer működését, autoimmun folyamatokat indíthat el az arra hajlamosoknál. (pl asztma, allergia, diabetes)

Várni azért érdemes egy picit a bevezetésével, mert 2 évesen már érettebb az immunrendszer, másképpen reagál bizonyos fehérjetípusokra.

Nagyanyáink korában is volt bizony asztma, volt gyermekkori cukorbetegség, ekcéma, csak éppen fogalmuk nem volt, hogy mitől. Ami napjainkban változott az az, hogy jóval több kutatást végeztek azóta, és bizonyos dolgok kapcsolatára, oksági viszonyaira fény derült.

És az sem az ördögtől van, hogy a babának megterheli a veséjét is. Éppenséggel őseink korábban pont ezért nem adtak tehéntejet a kisdedeknek, hanem kecsketejjel próbálkoztak, aminek jóval kevesebb mellékhatása volt.

2012. szept. 20. 14:02
 14/18 anonim ***** válasza:

"Ez már szarrágás. Egyed tovább, ha ennyire élvezed. Jó étvágyat hozzá."

Bunkóságra bunkó reakció jön..

2012. szept. 20. 14:04
 15/18 A kérdező kommentje:

Atya ég már megint beindult a lavina!!!! Tényleg nem arra voltam kíváncsi, hogy mikor kell bevezetni a tejet, hiszen minden anyuka saját döntése hogy mikor teszi ezt, hanem hogy ki HOGYAN ADTA a gyerkőcének és HOGYAN reagált a kicsi. Szerintem elég egyértelműen írtam le, hogy mire is gondolok, hiszen leírtam hogy az én kislányom hogyan reagált rá(idézem:-"ívott egy-két kortyot aztán nagyot nézett, hogy mi ez?"). Remélem így már "tiszta" mindenkinek :)

Én az anyai ösztönöm szerint igyekszem nevelni/ellátni a gyerekemet, nem pedig könyvből mint egyesek.

Azért mindenkinek köszönöm a választ :)

2012. szept. 20. 14:27
 16/18 anonim ***** válasza:
74%osanak javaslom beszéljen inkább egy normális orvossal,ne pedig a mindenhonnan szedett információkból ossza az észt a cukorbetegség,veseelégtelenség,magas várnyomás,elhízás stb mind genetikai úton öröklődik,mondhatsz akármit,tőlem aztán szoptathatod a gyereked 10 éves koráig is sőt adj neki tápszert is nyugodtan tej helyett,és tartsd meg magadnak az elméleteket,meg a rémhíreket,és ne szólj bele más dolgába,
2012. szept. 20. 15:06
 17/18 anonim ***** válasza:

Édes Istenem...! Ha neked ez számít, akkor éppen orvos családban élek..! A genetika egy dolog, azt aktiválnia kell bizonyos környezeti faktoroknak. A genetika csak hajlam. Ez nem rémhírkeltés, hanem tény. Talán neked kellene elbeszélgetned szakemberrel.

És mi az, hogy ne szóljak bele más dolgába? Ez nem beleszólás, hanem egy kérdésre való válasz egyik része. Komolyan mondom elkeserítő az, ami ezen az oldalon, édesanyák között folyik.

Lányok, otthon tessék nevelni, ne itt egy látatlan internetes fórumon! Szép napot mindenkinek!

2012. szept. 20. 15:52
 18/18 anonim ***** válasza:

Borzasztó agresszivak vagytok!

Én nem könyvböl nevelem a gyerekeim,40 éves vagyok a legnagyobb 18 éves a legkissebb 5 hónapos. Tapasztalat, ami neked nincs mert gondolom elsö gyerek és mindent rajta probálsz ki. Idôsebb leszel majd megokosodsz.

2012. szept. 20. 16:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!