Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 10 hónaposom dobálózik....

10 hónaposom dobálózik. Hogyan értessem meg vele, hogy "nem szabad"?

Figyelt kérdés

Mindent kidobál a járókából, kiságyból, ha közösen játszunk, akkor is csak hajigál mindent. Tudom, természetes, ezzel is tanul, de már hetek óta tart, és elég idegesítő. Arról már leszoktam, hogy azonnal visszaadjam, amint kidobja - miközben bőszen hajtogatom, hogy nem szabad -, hagyom, hogy mindent kidobáljon ("nem szabad!" elromlik, eltörik, stb."), és aztán visszaadom.

Ha minden játékot kidobott, leveszi a zokniját, és kihajítja. Aztán leveszi a nadrágot, az is repül. Végül benyúl a body lábrészén, addig küszködik, míg kibontja a pelenkát mindkét oldalon, egyetlen mozdulattal kirántja, és repül az is.

Na szóval, az a kérdésem, hogy mennyi ideig tart ez az időszak? Hogyan lehetne megértetni vele, hogy "nem szabad"?

2012. szept. 18. 19:14
 1/5 anonim ***** válasza:
79%
Sokáig. Én fiam 14 hónapos, és még mindig szeret dobálni. De már azért kicsit ritkul. Szerintem csak a pelust tiltsd, a többit hagy dobálja, tényleg tanul, tapasztal. Próbáld elterelni a figyelmét valamivel, az szokott segíteni. Vagy dobáljatok labdát, az én fiam azt imádja. De ne legyen minden tiltva, az nem jó.
2012. szept. 18. 21:24
 2/5 anonim ***** válasza:

egyem meg :)

az én lányomnak is volt ilyen korszaka

előbb-utóbb elmúlik

istenem csak ennyi bajod legyen vele mindig :)

2012. szept. 18. 21:25
 3/5 anonim ***** válasza:
15%
csak egyszer adom vissza es mondom hogy tobbet nem kapja vissza, vagy csak akkor kapja vissza ha nem kidobja hanem veletlenul lecsuszik neki, ha masodszor ledobja akkor azt mondom hogy fekszik-nyugszik, nem tudom miert de nalunk ez bevalt, mar eleg csak ezt mondanom es mar huzza is vissza a kibobasra varo dolgot, most 10,5hos, de mar kb. egy honapja ezt csinalom, es csak mostanaban kezdett ez bevalni
2012. szept. 18. 22:00
 4/5 anonim ***** válasza:
Ebben a korban ez a normális, ne akard vele megértetni, hogy nem szabad. Az én 1 éves kisfiam is még van mikor így játszik, kidobálja a játékos ládájából vagy a kiságyból az összes dolgot, ami a kezébe akad, aztán vissza. Majd elmúlik, ne akard vele megértetni, hogy elromlik, eltörik. Ha annyira félted azokat a játékokat, akkor tedd el amíg nagyobb nem lesz, és csak azokat hagyd elől, amit dobálhat. Bár én nem rakok el a fiam elől semmit, szerintem benne van a pakliban, hogy 1-2 játék leamortizálódik.
2012. szept. 19. 11:28
 5/5 anonim ***** válasza:
Ez teljesen normális ebben az életkorban, most fedezi fel a dolgokat maga körül, élvezi a hangokat, a mozgást, próbálgatja, hogy vajon minden tárgy, amit eldob le fog-e esni stb. Puha dolgokat tegyél be neki a járókába, plüssállatot, szivacsot stb. Olyat, amit nem veszélyes kidobálni. Csak azért mondom, mert engem egyszer egy barátnőm bébije olyan erővel lábon hajított egy műanyag traktorral, hogy 2 hétig alig bírtam járni :D
2012. szept. 24. 19:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!