Szilvát, körtét és szőlőt lehet fagyasztani pépként télire?
Próbálta már valaki, milyen lett?
Mi decemberben kezdünk majd és már tettem el a fiamnak barackot, nektarint és vilmoskörtét nyersen, pépesítve.
Milyen fajtát javasoltok belőlük, ami jól fagyasztható és finom, lédús, édes?
Nemtom, anyum anno fagyasztott nekünk nyers, egész, felezett gyümit (barack, szilva), de nagyon nem jött be utána kiolvasztva... ezért gondoltam, hogy most inkább "készen" teszem el őket.
Nyersen meghámozom, kimagozom, összeturmixolom és kis műa. kávéspoharakban elrakom. Mondjuk a szőlő jó babrajáték lenne :), de ha nem lesz utána se rossz, akkor megcsinálom. Vagy veszek magnélkülit.
Én szilvát, barackot és sárgadinnyét fagyasztottam a picinek. A szilvát és a barackot meghámoztam, pürésítettem és jégkockatartóban fagyasztottam, így kis adagok lesznek ,nagy helyet nem foglal, egy zacskóban közel 120 db szilva fért el, és simán le tudod választani, nem kell kiolvasztani az egészet.
A szőlőnek régebben utánanéztem és azt nem lehet fagyasztani, mert sok a víztartalma.
Remélem tudtam segíteni valamennyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!