SOS! Tej- és adalékmentes tortát szeretnék rendelni Budapesten fiam 1. születésnapjára! Ajánlanátok olyan cukrászdát, ahonnan ilyet rendelhetnék?
Vizes piskótalapot készítettem.
Pl innen kinézheted:
Felvágtam háromba, és "kiszabtam" a süni testét, mikor kihűlt.
Vettem 2 zacskó Dr, Oetker gála csokipudingot és rizstejjel elkészítettem fele mennyiségű tejjel, így sűrű lett.(Dm Alnatura a legolcsóbb, és szerintem a legfinomabb is)
Bekentem és egymásra helyeztem az emeleteket.
Végén bekentem kívülről.
Az orrát, szemét a piskótatésztából leesett részekből csináltam.
A hátára szintén Dr.Oetker csokisdraszét tettem (tejmentes az is). Fontos, hogy a díszítést a tálalás előtt csináld, a drazséról leolvad a színe elég gyorsan.
De csinálhatod csokireszelékkel is, csak akkor nem színes.
Tipp: a rizstejet hűtsd be, és a csokit akkor kend csak, amikor a piskótatészta teljesen kihűl, különben lefolyik a süniről. Rögtön tedd hűtőbe.
Boldog szülinapot!
Uh, jó kis árai vannak.
Ennyiért csinálok én is szívesen! :D
Szerintem azért érdemes próbálkozni, már ha van kedve az embernek, az természetes, hogy nem az első torta lesz a leggyönyörűbb, de hát gyakorlat teszi a mestert.
A fondant meg az egyik legnehezebb dolog, szóval érdemes mással kezdeni.
Amúgy ajánlom Lajos Mari- Hemző Károly 66 torta c. könyvét, annyira lépésről lépésre leír mindent, hogy szuper jó kezdőknek.
Talán a két éves szülinapra... :o)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!