Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » SOS! Tej- és adalékmentes...

SOS! Tej- és adalékmentes tortát szeretnék rendelni Budapesten fiam 1. születésnapjára! Ajánlanátok olyan cukrászdát, ahonnan ilyet rendelhetnék?

Figyelt kérdés
2012. szept. 17. 16:17
 1/10 anonim ***** válasza:

Szerintem az a tuti, ha Te készítesz egyet. Vannak egyszerű dolgok. Az én lányom is tejfehérje allergiás, ilyet készítettem neki nemrég. Ha érdekel, leírom, hogy csináltam.

[link]

[link]

2012. szept. 17. 16:24
 2/10 A kérdező kommentje:
szia! köszi a választ! leírnád akkor a receptjét?
2012. szept. 17. 17:21
 3/10 anonim ***** válasza:

Vizes piskótalapot készítettem.

Pl innen kinézheted:

[link]

Felvágtam háromba, és "kiszabtam" a süni testét, mikor kihűlt.

Vettem 2 zacskó Dr, Oetker gála csokipudingot és rizstejjel elkészítettem fele mennyiségű tejjel, így sűrű lett.(Dm Alnatura a legolcsóbb, és szerintem a legfinomabb is)

Bekentem és egymásra helyeztem az emeleteket.

Végén bekentem kívülről.

Az orrát, szemét a piskótatésztából leesett részekből csináltam.

A hátára szintén Dr.Oetker csokisdraszét tettem (tejmentes az is). Fontos, hogy a díszítést a tálalás előtt csináld, a drazséról leolvad a színe elég gyorsan.

De csinálhatod csokireszelékkel is, csak akkor nem színes.

Tipp: a rizstejet hűtsd be, és a csokit akkor kend csak, amikor a piskótatészta teljesen kihűl, különben lefolyik a süniről. Rögtön tedd hűtőbe.

Boldog szülinapot!

2012. szept. 17. 19:44
 4/10 anonim ***** válasza:
Ja, ha előző nap csinálod, akkor remekül összeérik, a piskóta is finom puha lesz.
2012. szept. 17. 19:45
 5/10 anonim ***** válasza:

[link]

Mi innen vesszük a kisfiam tortáit.

(Ő tojás és szójaallergiás is.)

Nagyon finom!

2012. szept. 17. 21:29
 6/10 anonim ***** válasza:

Uh, jó kis árai vannak.

Ennyiért csinálok én is szívesen! :D

2012. szept. 17. 21:31
 7/10 anonim ***** válasza:
Szia! Én is mostanában készítettem. Már nem kezdenék bele újba. 1 napom ráment, nem olyan lett mint elképzeltem. Finom volt, de ronda. Összeadtam, hogy többe volt így mire kijavítgattam amit elrontottam mintha rendelem. Szörnyű volt az egész pedig mindent pontosan követtem. A fondant legalább jó lett.:D Szerintem az előzőnek jó árai vannak. Én figurás tortát 8ezer ft körül szoktam venni. Nem mertem másra bízni, hogy 1 évesem is ehessen belőle. De nem tudtam, hogy készítenek olyat amiben nincs nekik káros. Ha tudom akkor biztosan nem fordítom fel a konyhát. Ráadásul nem készültem el a rendrakással mire jöttek a vendégek este 8-ra...
2012. szept. 18. 06:06
 8/10 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat! Először a sütés mellett döntöttem, viszont közben kiderült, hogy mégsem tudok kölcsönkérni hozzá eszközöket (tönkrement a robotgépem és nincs tortaformám...) úgyhogy rendeltem a Napfényesből! Nagyon kedvesek voltak, sos-ben elvállalták! Köszönöm, hogy belinkelted az oldalukat, én hiába kerestem ilyen cukrászdát a neten.
2012. szept. 18. 11:33
 9/10 anonim ***** válasza:

Szerintem azért érdemes próbálkozni, már ha van kedve az embernek, az természetes, hogy nem az első torta lesz a leggyönyörűbb, de hát gyakorlat teszi a mestert.

A fondant meg az egyik legnehezebb dolog, szóval érdemes mással kezdeni.

Amúgy ajánlom Lajos Mari- Hemző Károly 66 torta c. könyvét, annyira lépésről lépésre leír mindent, hogy szuper jó kezdőknek.

Talán a két éves szülinapra... :o)

2012. szept. 18. 13:31
 10/10 A kérdező kommentje:
Igen, lassan majd el kell kezdenem a tortakészítést, de most kicsit nehéz lett volna, mert csak éjszaka lett volna időm megcsinálni, ami nem egy optimális időpont életem első tortalapjának elkészítéséhez :) És persze az eszközöket (robotgép) is be kell szerezni. De legalább azt már tudom, mit kérek karácsonyra :)))
2012. szept. 18. 16:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!