Milyen kisgyerekkel Pesten élni?
én imádom! Sokkal jobb, mint vidéken. Ovi/bölcsi 100 méterre, általános iskola 20 méterre. Aldi 200 méterre, metró 500 m. 6 játszótér a környéken.
Persze nem mindegy melyik részére mentek Pestnek. XI és XIII. kerületeket ismerem, ezek jók.
Csatlakozom az előző válaszolókhoz: attól függ, hogy melyik kerület, belváros vagy külváros, lakótelep vagy kertváros stb.
Én Bp-en születtem, a XXI. és a XVII. kerületekben laktam. A budai részt nem ismerem egyáltalán, tudom butaság, de az nekem egy teljesen más világnak tűnik, tele sznob emberekkel :)))
Szóval a pesti külső kerületek, főleg a 4-15-16-17, szerintem tök jók. Vannak lakótelepek és családi házak, nyüzsi és csendes részek, sok játszótér, jó közlekedés (persze nem a legkülső részeken), jó infrastruktúra, stb.
Ha kicsit beljebb nézzük, talán a 13. és a 14. jó még.
Nekem a többi (5-9-ig) nem jön be egyáltalán, főleg gyerekkel. Azok a fiatal egyetemistáknak, egyedülállóknak, sokat bulizóknak nagyon jók. Meg aki szeret villamoscsilingelésre ébredni, ill. hajléktalanokba és kutyagumiba botlani a lakása előtt :)
Jaj bocsi, a 20, 21, 23. kerületeket kihagytam, de csak azért, mert annyira nem ismerem, mint a többit :)
Ugyan a 21-ben nőttem fel, de már 15 éve elköltöztem onnan és azóta sok minden megváltozott :)
Szóval az bp-i élet egyik legnagyobb előnye a jó közlekedés (vidékhez képest) és a rengeteg sportolási, tanulási, kikapcsolódási lehetőség.
Tehát itt egy gyerek szinte bármilyen sportot, hobbit, művészetet gyakorolhat, mert szinte minden van, míg egy kisvárosban ugye általában korlátozottak a lehetőségek.
A sok játszóteret és parkot is megemlíthetjük előnyként.
A nagyvárosi élet hátrányai a zsúfoltság, személytelenség és sajnos a rengeteg kosz, szemét, a sok hajléktalan és kóbor kutya. Meg a nagy számok törvénye alapján a rengeteg idióta ember...
Mi most Bp. mellett lakunk, itt jóval vidékiesebb az élet, köszönnek és segítenek egymásnak az emberek, viszont ha kell, 10 perc alatt beérünk a városba. Nem költöznék már vissza, viszont ennél messzebb sem mennék.
Mi a 7. kerületben élünk, nem a "zűrös" részen hanem a Hősök tere mellett. Városliget 5 perc, Margitsziget szintén közel van. 4 jó játszótér van, mindegyikben van babahinta és mindegyik tiszta. Bölcsi, ovi, iskola a közelben.
Nekünk szórakozási lehetőségnek mozi, színház (Thália, Operettszínház) 20 percre. Konditerem szintén.
Aldi, Lidl, Tesco, Spar, turkáló, babaruha-turkáló, ruhaboltok, kínai bolt, 100-as.... minden van a közelben.
Az Andrássy út forgalmas, de a környező kis utcák nem annyira.
Szeretek itt élni, szerintem jó itt gyereket nevelni.
Szia !
Mi 5 hónapja költöztünk Pestre , egy Zalai kis faluból, ahol szinte csak egy kis bolt volt ! Nagyon fura volt először egy 2 hónapos gyerekkel ! De egy olyan 2 hét után hozzá szoktam ! Panelbe lakunk , viszont van egy kis udvar is van középen , ilyen társas ház szerűség, mi a korvin sétánytól 10 percre lakunk ! Nagyon szerettek itt lenni, itt egy csomó anyuka van , és nem csak 1-2 annyit idős gyerek , mint az enyém ! Ha boltba kell ,menni nem kell elterveznem előre , hogy na akkor most elmegyek ide .oda vásárolni , mert itt minden sarkon van , egy jó kis bolt !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!